2021-07-22
呢一間位於工廠大廈嘅西餐廳,有好大嘅用餐環境,側邊仲有得打下桌球添,見到環境咁闊落就嚟試一試!👍🏻二人餐 (跟沙律、餐湯、主食、甜品、餐飲)🤍前菜凱撒沙律既份量剛好,沙律菜新鮮而且有適量嘅巴馬臣芝士作調味,餐湯跟配香草麵包同麵包棒,麵包主要用蕃茄乾同意大利香草製成,食落軟熟帶酸感,更可以搽上附上的松露牛油!當日餐湯為甘筍湯,味道偏鹹一點。👍🏻炭燒安格斯西冷牛扒牛扒用炭火燒所以食落會有份焦感,而且網紋好明顯,不過熟成度唔夠,令到牛扒中間位置有啲難切,帶點韌勁同有筋位 ,不過勝在牛味好重。👍🏻香辣茄汁魷魚墨魚汁意大利粉意大利粉唔多但係啲料同啲醬就勁多,所以每一啖意粉都有好足夠嘅調味!魷魚口感彈牙,唔需要用力去咀嚼,辣汁唔會好辣,加上酸酸甜甜嘅茄汁同蕃茄粒,卻會令人胃口大開~但小編略嫌意大利粉的墨魚汁未夠濃味。💡而家餐廳做緊五周年優惠,逢星期一至三就可以用$1 換海鮮(好可惜我當日係星期四)
👍🏻二人餐
(跟沙律、餐湯、主食、甜品、餐飲)
🤍前菜
👍🏻炭燒安格斯西冷牛扒