2024-04-24 81 views
位於中上環嘅中西fusion餐廳,以西餐為基礎再加入中式元素,呢日係嚟食午餐~頭盤不是三揀一,而係一個小食拼盤咁,三款都有齊🔘月亮蝦餅配上特製冰梅醬,好夾好好食🔘黄金單骨雞翼個鹹蛋黃汁非常惹味🔘脆炸意大利戒指小雲吞,香脆可口,配搭蒜蓉蕃茄醬🔘低溫慢煮加拿大豬鞍豬鞍有厚度,經低溫慢煮,柔軟多肉汁,脂肪比例適中唔太肥,配搭中式糖醋汁,作為配菜嘅烤雜菜都幾好食,勝在款式多~🔘煎紐西蘭牛柳燒得香口,肉質細膩粉嫩,口感柔軟得來留有嚼勁,配搭薑葱汁,感覺呢間餐廳好講究醬汁,研發咗好多唔同口味嘅醬汁去配搭食材~最後食埋甜品柚子味雪葩,非常順滑酸酸地好refreshing,咖啡就發揮正常,好chill嘅下午~

頭盤不是三揀一,而係一個小食拼盤咁,三款都有齊
🔘月亮蝦餅配上特製冰梅醬,好夾好好食
🔘黄金單骨雞翼個鹹蛋黃汁非常惹味
🔘脆炸意大利戒指小雲吞,香脆可口,配搭蒜蓉蕃茄醬

🔘低溫慢煮加拿大豬鞍

🔘煎紐西蘭牛柳