2022-08-10
홍콩 공항근처 맛집❤️中文在下面👇🏻동생이 공항에서 출근하니까 근처에 맛집이 많다고 놀러왔다❤️중국요리인데 식당을 인테리어를 양식 레스토랑인줄 알았네요 ㅋ ㅋ오늘메뉴:매운 소 내장- 엄청 매우지만 내장을 부드러워서 존맛 ㅎ두부튀김-일식의 두부튀김보다 더 바삭바삭 하고 고소하다허니호박- 달곰해서 술이랑 같이먹으면 짱이다! 넘 맛있어서 이인분더 시키고 보장 ㅋ ㅋ굴전❤️今日又嚟東涌搵我阿妹食飯,喺東薈城新嗰邊有好多餐廳揀,我妹想食中菜就揀咗呢一間。因為超級肚餓嘅關係我哋兩個人嗌咗四個菜😂😂😂-水煮新鮮牛上雜|食咗咁多次水煮嘅菜第一次見到有牛雜,問一問啲員工發現原來牛上雜係牛筋,牛腩同牛肚就即刻叫嚟試吓☺️個水煮好香濃而且唔太油,個人來講幾鍾意!不得不說佢嘅牛上雜真係煮得幾出色,牛筋同牛肚都好稔,而牛腩啲肉質勁爽(好神奇)!除咗肉佢仲有薯粉萵筍芽菜木耳等等👍🏻👍🏻-七味脆皮豆腐|中菜必叫嘅菜式😂豆腐好滑,皮炸得好脆又薄又唔油膩。唔錯唔錯-味醂日本南瓜|是日最驚喜菜式!諗住嗌一個蔬菜,然後員工就推薦我哋食呢個,話好多人都會點。試咗一啖即刻愛上😍我本身已經好鍾意
오늘메뉴:
굴전❤️
-味醂日本南瓜|是日最驚喜菜式!諗住嗌一個蔬菜,然後員工就推薦我哋食呢個,話好多人都會點。試咗一啖即刻愛上😍我本身已經好鍾意食南瓜,呢一個南瓜煮得啱啱好,而且個味醂好入味甜甜地好好食!!勁想買多一份外賣返去送酒😂😂呢個一定會encore
-蠔仔煎蛋餅|呢個煎餅好多蠔👍🏻不過留意佢入邊會有芫荽同薑,如果唔鍾意嘅人記住同員工講!
總括嚟講,呢度坐得舒服,地方好闊落乾淨,啲嘢食都有水準,好適合同朋友屋企人嚟聚餐👍🏻