2016-12-31 831 views
知道呢間餐廳係以任食牛扒作為招來,今次就先試試佢既午餐,了解一下。一行兩人,每人一個餐,點左All day breakfast和流心芝士牛肉漢堡🍔配薯條🍟。All day breakfast($58)基本的食材,如煎蛋、豬肉腸、煙肉、炒野菌、茄汁豆、薯餅、蒜蓉飽,新鮮沙律菜和烤蕃茄,通通都有。而我認為佢最大的selling point係價錢合理,仲記得All day breakfast的概念剛剛香港出現的時候,定價都只係$60左右。到依家呢道菜已經成為各大小西式餐廳的必有菜式,食材就算係大同小異,但係價錢已經升左差唔多一個double。有時候覺得,只係食一個比較豐富而材料平實的早餐,要成$100,真係唔太合理。所以呢間餐廳的All day breakfast,價錢回歸原始,將會是我繼續光顧的原因之一。流心芝士牛肉漢堡配薯條($49)牛肉漢堡算係足料,目測都有差不多兩吋厚,除左有肉汁外,仲帶有好重的牛肉味。夾住新鮮生菜同埋蕃茄,質素絕對比得上其他知名的Burger店。唯一需要改善的係食物上菜時唔夠熱,無論係薯條、蒜蓉飽、定係薯餅,都有呢個問題,所以希望店家可以跟進一下。

All day breakfast($58)

流心芝士牛肉漢堡配薯條($49)

2016-12-08
$50 (Tea)
  • All  day  breakfast