2015-10-02
早排聽老友話佐敦開咗間新任食火鍋試得過,所以前幾日咪上去試吓!點知上到去人山人海,等咗成粒鐘先至有枱,早知提早打電話訂位啦!終於可以坐低開餐,先叫個麻辣雞煲,干煎嘅又幾香喎,不過本人就覺得唔夠辣,問過伙記原來有分大中小辣的,下次真係要叫大辣試試!朋友去吧頭攞咗好多小食同日式刺身返嚟,基本嘢三文魚、甜蝦、玉子齊全,冬菇雞腳炸尤魚味道不錯,最搞嘢台灣腸,真係未試過喺火鍋店食台灣腸👍,有創意!火鍋料海鮮、肥牛、羊肉、丸、餃、菜基本有齊,質素未算頂級但比起其他放題火鍋算喺有交代!每位佰伍六蚊左右包酒水真係算好㗎啦!不用半粒鐘已經飽至停手,伙記話有甜品要自己去攞,咁咪出去睇睇,估唔到又幾好喎,竟然有心太軟,出面甜品屋買都要$4x蚊啦,呢到竟然有得食,其他甜品就迷你咗小小,但味道不錯,提拉米蘇加軟雪糕也值得一試!佢哋重有棉花糖,但本人就無試,大家可以試吓,應該幾好玩的!總結呢間火鍋店都幾好,真抵食,舊幾水伙記有招呼,老友無介紹錯。不過可能客人太多,洗手間地下比較濕滑,大家要小心,店家也應改善一下!