2023-05-21
今日真係超級無敵大雨,行行下街真係無得揀,一定要搵個地方坐低避避雨,順手食個靚飯😂。麒麟啤酒-桂花麒麟啤酒-菠蘿突然落大雨☔️依啲時間,仲唔係同朋友一齊飲杯傾下計嘅無敵時間仲可以😌做咩呀😂。有緣嚟到見到啲特色啤酒🍻唔試下都對唔住自己啦,一上枱見到咁可愛嘅外觀真係咩落大雨嘅心情都好返哂😍,淨係睇個樣都知係用心之作,第一啖飲落以為係泡嘅啤味冰沙有驚喜🤩,不過可能只係我先唔知😂,但係味道絕對有新鮮感👍。油甘魚薄切同老友吹水飲酒🍻必定要叫餸酒小食啦,無敵餸酒小食油甘魚薄切😋,魚生片點啲醬汁👍配啤酒🍻。芝士金龍卷天婦羅蝦入口非常結實👍,配埋紫菜同蛋一齊食胞肚得嚟又有咬口😋。沙錐魚紫蘇雞肉日本南瓜日本迷你甜薯秋葵豚肉蘆筍卷天婦羅🍤炸到金黃脆口,上枱熱辣辣出哂煙,做到天婦羅最重要嘅一點👍。豚肉蘆筍卷食落有驚喜👍,脆脆嘅豚肉再卷住爽口蘆筍😋,食落又爽又脆,再點埋特色醬汁👍更加提升味道。吉列豬扒定食-熊本店員用心咁解釋可以磨好芝麻再配醬汁,再倒喺炸到金黃脆口又多汁嘅炸豬扒面😋,豬扒咬落去肉汁流出😋🤩,再配熱辣辣嘅日本白飯👍。大阪名物章魚燒再嚟個甜品😂,咬開出哂煙嘅章魚🐙燒裏面舊章魚大大粒勁有咬口👍,再加埋
麒麟啤酒-桂花
秋葵
豚肉蘆筍卷
吉列豬扒定食-熊本
大阪名物章魚燒
再嚟個甜品😂,咬開出哂煙嘅章魚🐙燒裏面舊章魚大大粒勁有咬口👍,再加埋醬汁配合,大滿足👍。