2024-02-03 54 views
今日同朋友去咗深水埗行街、掃街,見到經過呢間有一間食筲箕河粉,門口有個牌介紹筲箕河粉嘅製作過程,見到老闆即叫即蒸即場係筲箕度拎起啲新鮮整河粉切,又幾特別喎!而家真係比較少見呢啲手工野,同朋友決定試吓😋😋手撕雞筲箕河粉🐔筲箕河粉上面鋪滿左松子仁、菜甫、青瓜絲同手撕雞。另外附上一個特製醬汁。筲箕河粉好滑,帶有一陣嘅米香,口感有啲似腸粉咁😋加埋佢嘅特製醬汁令到個河粉更加香,好好味😋火鴨絲碗仔翅入邊好多了有木耳絲、冬菇絲、粉絲、火鴨絲,木耳好爽,加入碗仔翅口感好豐富,而火鴨絲一d都唔乾仲好香添😋而且碗仔翅唔會過杰同稀👍🏻👍🏻涼拌麻辣豬肚🐽豬肚嘅份量都唔少,而佢嘅質感爽口淋,醬汁好香嘅麻辣,夠哂惹味😋豬肚洗得都好乾淨唔會一陣異味👍🏻呢間筲箕河粉真係令我有驚喜!下次去深水埗一定又再幫襯其他口味嘅筲箕河粉😋😋