2022-12-11
前幾日星期四晚約咗朋友食飯,想搵個地方好好傾吓計,結果search到呢度近朋友返工地點就打去book 位試吓。因為店主剛剛喺嗰個星期先開晚餐,我哋都有幸成為首輛晚市客人。當晚唔多人,店主好好咁俾我哋兩個人坐張四人檯鬆動d。其實見佢近窗嘅位都好chill咁,如果自己一個人應該會揀個度坐、望吓街景。我點咗個 軟殼蟹蟹黃蟹肉忌廉汁意粉,個汁好creamy、軟殼蟹份量都好足、仲額外跟咗個醬。朋友點咗個 唐揚炸雞配日式炒意大利麵。d 炸雞個樣好靚仔,我唔食雞無試,但試咗個炒意粉都好香好夠味,店主仲提供埋生蒜可以撈埋提升個味道,真係好好味。我哋加咗套餐配餐湯(當日係南瓜湯),蒜蓉包(同出面唔同嘅蒜蓉包,係幾正)及餐飲。同店主兼大廚傾談中得知對方係一個對食物質素好有要求嘅人。包括食物嘅溫度、調味、賣相。我係好怕d食物上檯溫度唔夠熱嘅人,喺呢度就真係好放心啦😆 不過因為大廚得一對手,所以都要預時間俾佢精心炮製,絕對唔建議心急人去。甚至我同朋友互相交換少少意粉試味,店主都主動拎隻碟仔俾我哋,話咁樣唔使怕兩種唔同嘅味溝埋一齊,呢d細節位都睇到店主有嘅細心。呢一區、呢個價錢真係性價比唔差,食完會覺得開心嘅。
呢一區、呢個價錢真係性價比唔差,食完會覺得開心嘅。
有機會都想再去試吓其他食物😋