2022-12-17
就黎到聖誕就肯定要去食餐好㗎啦😘今次我哋就去左呢間係銅鑼灣嘅Lúa預祝聖誕😜試過之後都覺得唔錯,幾值得分享俾大家香茅檸檬葉焗越南農場少女雞($388)今次最推薦俾大家嘅一定係佢呢個焗雞😍因為真心好有驚喜同幾好食😉佢上嘅時候係原隻包住上俾你🤤之後就會有師傅幫手去鹽落香茅同檸檬葉落去,同幫手拆雞🥰真心好細心😘而佢嘅雞真心好食,食落好香香茅同檸檬葉嘅香味😍加上佢嫩滑嘅雞肉、少少嘅鹽香同佢酸酸甜甜嘅醬汁,真係開胃又滿足酥炸魚柳雞塊撈檬(小辣)($128)呢個我哋都好鍾意㗎😋佢嘅魚柳同雞塊其實係素黎嘅,但食落都幾似本身嘅質感🤭而且佢又炸得好香口,所以食落好唔錯🥰至於佢嘅檬粉煙韌度適中,配搭上酸酸甜甜帶點辣嘅醬汁,真係幾惹味Lua招牌素粉包炸兩($48)另外,我哋仲叫左佢哋嘅素粉包炸兩😉呢個都幾推薦大家試👍🏻佢係用煙煙韌韌嘅粉皮包住香脆嘅素春卷🥰食落層次感十足但又好香,作為小食,佢真心幾正熱法式布蕾烏龍奶茶($60)呢個飲品推薦愛奶蓋嘅朋友必叫🤭佢嘅奶蓋真心好飲😜奶味十足又帶點crème brûlée 嘅甜,配埋烏龍奶茶🥰又香又有少少鹹香🤤正
香茅檸檬葉焗越南農場少女雞($388)
酥炸魚柳雞塊撈檬(小辣)($128)
Lua招牌素粉包炸兩($48)
熱法式布蕾烏龍奶茶($60)