2025-04-01
📍jean may, 灣仔📍〰️〰️〰️〰️〰️𝗼𝘆𝘀𝘁𝗲𝗿, 𝗽𝗶𝗰𝗸𝗹𝗲𝗱 𝗰𝘂𝗰𝘂𝗺𝗯𝗲𝗿, 𝗵𝗮𝗿𝘀𝗲𝗿𝗮𝗱𝗶𝘀𝗵, 𝗱𝗶𝗹𝗹🦪 ($𝟲𝟴/𝗽𝗰)幾fresh幾特別既法國蠔 但隻蠔細隻左d ._. 食落有陣青瓜味🤣 不過唔係個個鍾意咁既配搭 (我都係鍾意就咁加檸檬汁🤪)𝘀𝘁𝗲𝗮𝗸 𝘁𝗮𝗿𝘁𝗮𝗿𝗲🥩 ($𝟭𝟵𝟴)值得一試 完全冇牛肉既腥味 入面撈埋左d酸瓜粒 調味啱啱好 唔會太鹹~如果有多幾塊toast會好啲😽𝗵𝗮𝗺𝗮𝗰𝗵𝗶 𝗰𝗿𝘂𝗱𝗼, 𝗰𝗵𝗮𝗿𝗿𝗲𝗱 𝗮𝘂𝗯𝗲𝗿𝗴𝗶𝗻𝗲, 𝗴𝗿𝗮𝗽𝗲𝘀🍣 ($𝟮𝟭𝟴)本身見到果幾粒提子覺得好奇怪 但油甘魚夾住粒提子再陪埋個汁食落又異常地夾😳 𝗱𝘂𝗰𝗸 à 𝗹'𝗼𝗿𝗮𝗻𝗴𝗲🦆 ($𝟯𝟮𝟴)鴨胸煮得啱啱好 食落都juicy同好入味~ 又唔會話好韌 同個橙味既汁都好夾🍊😗 但係個人覺得食到最後有d膩 所以建議都係要share👀𝗵𝗮𝗻𝗱-𝗰𝘂𝘁 𝗽𝗼𝗺𝗺𝗲𝘀 𝗳𝗿𝗶𝘁𝗲𝘀🍟 ($𝟴𝟴)呢個薯條真係一定要試!! 新鮮炸出黎隻薯仔甜甜地勁香薯仔味🥰薯仔控表示自己差唔多食左大半兜😚𝗵𝗼𝗻𝗲𝘆 𝗺𝗮𝗱𝗹𝗲𝗶𝗻𝗲🥧 ($𝟮𝟬)即叫即reheat 個蛋糕邊仲要脆脆地 外脆
📍jean may, 灣仔📍
〰️〰️〰️〰️〰️
𝘀𝘁𝗲𝗮𝗸 𝘁𝗮𝗿𝘁𝗮𝗿𝗲🥩 ($𝟭𝟵𝟴)
𝗱𝘂𝗰𝗸 à 𝗹'𝗼𝗿𝗮𝗻𝗴𝗲🦆 ($𝟯𝟮𝟴)
𝗵𝗮𝗻𝗱-𝗰𝘂𝘁 𝗽𝗼𝗺𝗺𝗲𝘀 𝗳𝗿𝗶𝘁𝗲𝘀🍟 ($𝟴𝟴)
𝗵𝗼𝗻𝗲𝘆 𝗺𝗮𝗱𝗹𝗲𝗶𝗻𝗲🥧 ($𝟮𝟬)
即叫即reheat 個蛋糕邊仲要脆脆地 外脆內鬆軟😍👍🏻
〰〰️〰️〰️〰️