5 day(s) ago
有時朋友喺港島收工,都想喺附近食吓嘢之後返屋企~今次餐廳係怪獸大廈附近,原來成幢都好多嘢食!餐廳環境幾舒服,而且啲位好闊落,職員都好helpful👍🏽我哋叫咗兩個晚市套餐~$98起就已經包晒前菜日式蒸蛋,湯同埋飲品,性價比高-水牛芝士沙律🥗好少前菜沙律會有水牛芝士🥺沙律的基底是新鮮的蔬菜,搭配水牛芝士,口感滑順,奶香濃郁-日式蒸蛋🥚裏面有蜆有蝦🦐味道鮮美。如果蛋味再濃郁啲就仲正-黑松露蘑菇湯🍲黑松露的香氣撲鼻,冇諗過係咁大方地成匙羹黑松露放喺正中間🫣好飲-烤本地鮮魷魚伴明太子紫蘇葉扁意粉🍝魷魚的烤制程度恰到好處,肉質鮮嫩,好彈牙!食得出好新鮮同好好味🤤不過略嫌意粉有少少過鹹🤏可能係明太子嘅關係,但係超級足料!-俄羅斯黑安格斯肉眼扒 10oz (5成熟)🥩好似好少聽俄羅斯有牛扒,所以就叫咗🤣肉質極其鮮嫩,五分熟的火候恰到好處,肉汁豐盈超級欣賞佢哋嘅醬汁!全部都未見過既。搭配埋個牛扒完全提升咗勁多!其中一個原來係烘乾咗嘅昆布,估唔到搭配牛扒係咁好食🥹-三杯酢廣島蠔(3件)🦪另外我哋單點咗生蠔🦪口感鮮美,蠔肉鮮嫩而富有海洋的味道,三杯酢的調味則為其增添了酸甜的層次感!呢一個有驚喜!係想再食嘅
餐廳環境幾舒服,而且啲位好闊落,職員都好helpful👍🏽
-水牛芝士沙律🥗
-日式蒸蛋🥚
裏面有蜆有蝦🦐味道鮮美。如果蛋味再濃郁啲就仲正
-黑松露蘑菇湯🍲
-烤本地鮮魷魚伴明太子紫蘇葉扁意粉🍝
-俄羅斯黑安格斯肉眼扒 10oz (5成熟)🥩
-三杯酢廣島蠔(3件)🦪
另外我哋單點咗生蠔🦪口感鮮美,蠔肉鮮嫩而富有海洋的味道,三杯酢的調味則為其增添了酸甜的層次感!呢一個有驚喜!係想再食嘅item
我哋叫咗兩杯特飲~
-Royal Sunrise🌹
係一杯清爽的飲品,草莓和橙汁融合得恰到好處!佢用咗蘋果卷成一朵玫瑰花超級靚!
-Navy Blue Earl Grey☕️
上層係奶蓋,係我鍾意嘅厚度!店員推介撈勻嚟飲,撈勻完之後有種波子汽水嘅感覺,口感獨特!
-榛子朱古力牛角包窩夫🧇
依個係餐廳最新出嘅甜品!外皮酥脆,內餡濃郁,巧克力的香甜和榛子的香氣相互交融,而且全部都係朱古力,但係竟然甜而不漏😋