2023-10-09
我哋今日去咗一間叫做B-Mix燒肉餐酒館嘅地方,真係食到好滿足!佢哋嘅人氣五盛盒牛套餐真係太豐富啦!首先,我哋食咗新鮮沙律,令人驚喜嘅係佢啲沙律醬汁,夠酸夠甜,同埋微微帶點辣味,真係令人食到停唔到口!接下嚟就係我哋嘅主角啦,安格斯牛頸脊同埋厚切牛舌極上牛五花!哇,呢啲牛肉真係新鮮又多汁,食落滋味滿分!安格斯牛頸脊係咁嫩嘅,一啖入口就係肉汁四溢,令人咬唔住停!至於厚切牛舌極上牛五花,口感更加彈牙同埋肥美,每一口都好滿足!唔止係牛肉,我哋仲食到黑豚豬腩同埋薩摩赤雞髀肉!黑豚豬腩肉質鮮嫩,肥瘦均勻,燒烤後帶嚟嘅香氣真係好誘人!而薩摩赤雞髀肉就更加嫩滑,帶嚟嘅雞肉香氣好撲鼻,真係令人食到上癮!最後,我哋仲食到蒜蓉牛油野菌同埋唐生菜!蒜蓉牛油野菌夾得恰到好處,野菌嘅鮮味同埋牛油嘅香濃味道完美結合,令人食得好享受!而唐生菜清爽爽脆口,係一個好好嘅配搭,令整個餐食更加平衡同埋豐富!佢哋嘅套餐豐富多款,而且食材新鮮,味道豐富,!如果你鍾意燒肉,一定要嚟B-Mix試下佢哋嘅特色菜式!