2024-06-21 127 views
父親節見老豆鍾意食燒肉就搵咗呢間$378有放題燒肉同火鍋係幾抵除咗燒肉入邊有齊甜品雪糕沙律同海鮮都可以任食喺燒肉方面就不過不失,燒出嚟肉汁鮮味豬肉牛肉味道都唔錯海鮮方面都有提供魚同帶子蝦同埋生蠔燒生蠔啱啱熟起就食到唔錯嘅味道冷盤方面佢有各樣嘅刺身、沙律、蝦青口等等味道都可以㗎但係最後講一講呢間餐廳嘅係距離野速度真係好慢有時會落錯單我可以落單15分鐘之後都未到所以導致當時嘅感覺未到好好但係整體而言都算接受到
除咗燒肉入邊有齊甜品雪糕沙律同海鮮都可以任食

喺燒肉方面就不過不失,燒出嚟肉汁鮮味豬肉牛肉味道都唔錯

冷盤方面佢有各樣嘅刺身、沙律、蝦青口等等味道都可以㗎

但係最後講一講呢間餐廳嘅係距離野速度真係好慢
有時會落錯單
我可以落單15分鐘之後都未到
所以導致當時嘅感覺未到好好但係整體而言都算接受到

2024-03-26 343 views
同朋友諗住試下啦!本身環境其實👌🏼坐得舒服嘅!但食物就一般,牛肉都黑黑地,都算!點知到19:30last order,一個老老地嘅女侍應就不停吹,第一次:「你地八點前好食哂d野」我同朋友即時打個突,點知佢19:44吹一次19:59吹一次20:01吹一次呢次就講:「我地呢度有加時消費你地夠鐘喇」其實當時計埋我哋果枱全場得果四枱客,lasr order果時已經收左個code根本都唔會再落到柯打,有無必要全場得四枱客咁樣不停吹趕!black list完 。

2024-01-15 325 views
燒新鮮鰻魚,實在太好味了,鰻魚肉質彈口,揀左原味,加盬已經好好味,第二條加埋胡椒,又再野味左D。二人餐既牛舌都好正,不過今次都係為咗鰻魚而嚟,正正正😋😋😁。嗰度坐得舒服,-啲都唔迫,我哋3個人俾咗個卡位我哋,坐得闊落。而且經Openrice 訂坐單點有有8 5折,套餐有7折,所以我哋揀咗個二人餐另加多條鮮鰻魚,套餐嘅紫菜飯都好好味,配燒鰻魚啱啱好。仲有沙律菜,個人覺得好開胃丫。不過嘢飲就要計返原價,如果都有折,咁就perfect 喇。
2024-01-08 317 views
【元朗•B-mix 燒肉餐酒館】@bmix_japanese_yakinikuππππππππππππππππππππππππππππππ元朗隱世燒烤肉專門店人氣五品盛套餐(牛)新鲜沙律海苔米飯安格斯牛板腱厚切牛舌極上牛五花片黑豚猪腩薩摩赤雞髀肉蒜蓉牛油野菌唐生菜人氣五品盛套餐擁有精心挑選的多樣化燒烤,呈現豪華且多元的日式燒肉體驗。整體味覺旅程從新鮮沙律開始,配合海苔米飯提供了充足且微妙的味蕾開胃序曲。新鮮沙律以其爽脆蔬菜搭配獨特醬汁,為這頓豪華套餐注入了一股清新氣息。各種蔬菜的多樣性和色彩組合不僅討喜,更呼應了健康元素,為接下來的重口感燒烤正餐做了完美鋪墊。接著是菜單中的海苔米飯,它不單是配菜,更讓人驚喜於海苔帶來的鮮明海味和米飯的綿密口感的結合,為後續燒烤肉品的豐富口味打下基底。燒烤部份開始於安格斯牛板腱,這部分牛肉以其適中的油脂和嫩度聞名。燒烤後的牛板腱既保留了肉質的多汁,又呈現出炭火的獨特香味。厚切牛舌的加入則是這頓盛宴中的極致享受,其豐厚口感和獨具的嚼勁,經過燒烤鎖住了肉類的原汁原味,稍加鹽份即成為饕餮美味。極上牛五花片則是為愛嚐新鮮事物的食客提供了另一層次的口感。五花肉的油
元朗隱世燒烤肉專門店

人氣五品盛套餐(牛)
新鲜沙律
海苔米飯
安格斯牛板腱
厚切牛舌
極上牛五花片
黑豚猪腩
薩摩赤雞髀肉
唐生菜

極上牛五花片則是為愛嚐新鮮事物的食客提供了另一層次的口感。五花肉的油花分布平均,入口即化,透露著頂級燒肉的尊貴與細膩。

黑豚豬腩則為整體套餐增加了不同的肉感。以其獨具的味道和燒烤至剛剛好的脆皮,提供了與牛肉截然不同的美妙口感對比。

薩摩赤雞髀肉展示了雞肉在燒烤中的精華,其肉質堅實且不失嫩滑,兼具了雞肉鮮美與煙燻的混合韻味。

蒜蓉牛油野菌則完美融合了野菌的大地香氣與蒜蓉牛油的層次風味,為肉品帶來額外的豐富口感和香氣提升。

人氣五品盛套餐(牛)精心搭配了多種肉品與配菜,不僅美味多層次,還體現了燒烤料理的精緻與豐富性。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 398
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#元朗美食 #B-mix 燒肉餐酒館 #web3元朗
B-mix 燒肉餐酒館
元朗鳳攸南街9號好順利大廈2座商場1樓2-3號舖
元朗鳳攸南街多嘢食就真係唔使講行過見到呢樹有燒肉食 唔使等位 仲做緊套餐七折 單點八五折優惠 一於試試上樓梯之後分咗燒肉同火鍋兩邊~內在環境超級寬敞 仲充滿日式風格裝潢⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯目標明確:即刻點咗兩位用燒肉套餐二人套餐肉類拼盤薩摩赤雞肉同雞腎係set好左既另外可選擇食牛或者豬肉~我哋揀咗安格斯極上牛小排油脂分布都算分明 有咬口但唔韌 本身冇調味 配上佢哋嘅燒肉汁 都相當惹味刺身三點盛二人餐一人一份唔使爭~套餐沙律&前菜二品蟹籽紫菜丼飯飯素撈飯點會唔好食仲要配埋脆卜卜蟹籽同紫菜~仲有溫泉蛋 yum yummy 時令海鮮三盛帶子超大粒 燒好既鯖魚好新鮮 完全冇腥味 肉質結實牛油蒜蓉野菌特大鮮果茶&梅普香試咗店員介紹嘅特飲:梅普香酸梅汁相當濃郁 飲落特別開胃總括而言:套餐份量相當豐富 食材夠新鮮 加上店內環境寬敞乾淨坐得好舒服 七折食嘅話都算抵嘅~絕對可以再encore
元朗鳳攸南街多嘢食就真係唔使講
行過見到呢樹有燒肉食
唔使等位 仲做緊套餐七折 單點八五折優惠 一於試試

上樓梯之後分咗燒肉同火鍋兩邊~
內在環境超級寬敞 仲充滿日式風格裝潢
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

目標明確:即刻點咗兩位用燒肉套餐

二人套餐肉類拼盤
薩摩赤雞肉同雞腎係set好左既
另外可選擇食牛或者豬肉~
我哋揀咗安格斯極上牛小排

刺身三點盛
二人餐一人一份唔使爭~

套餐沙律&前菜二品

特大鮮果茶&梅普香
試咗店員介紹嘅特飲:梅普香

酸梅汁相當濃郁 飲落特別開胃

總括而言:套餐份量相當豐富 食材夠新鮮
不知道這裡有鰻魚𝐥𝐨𝐯𝐞𝐫嗎🐍之前看朋友推薦元朗這家之前元朗活宰白鰻魚餐~完全可以滿足我我對鰻魚的慾望❤️ 𝟐人𝐒𝐞𝐭包括沙律、紫菜飯、𝟏斤重的白鰻魚、𝟑款牛、𝟏款豬、𝟏款雞還有牛油菇菌🍄———✤ 活宰白鰻魚餐 𝐒𝐞𝐭 𝐀|$𝟔𝟑𝟖重頭戲肯定是這個原條白鰻魚!店員教落每邊猛火燒𝟐分鐘後再慢慢來🔥燒鰻魚的口感柔軟而細嫩,但同時也有一定的嚼勁。鰻魚的肉質經過烤製後變得鮮嫩多汁,每一口都帶有一種豐富的口感。外層經過燒烤,形成了一層微脆的焦糖狀外皮(儘管烤焦了也有少許小老闆紫菜𝐭𝐞𝐱𝐭𝐮𝐫𝐞🤣),增添了整體口感的層次感。記得記得多塗抹點秘制鰻魚𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞,盡吸煙燻香氣,油脂滿滿。另外還有不少薄燒肉類如安格斯安格斯牛頸脊、厚切牛舌、極上牛五花、黑豚豬腩、雞髀肉以及蒜蓉牛油野菌和唐生菜🥬

———
✤ 活宰白鰻魚餐 𝐒𝐞𝐭 𝐀|$𝟔𝟑𝟖
  • 活宰白鰻魚
吾洗出深圳都可以食燒幔魚🐟!今次揀左呢間係元朗yoho mix 行幾分鐘就到既燒肉店🥓。店鋪坐位闊落。裝修好靚🤩,門口仲有龍貓打卡位夠晒特別📸。點左個套餐😋😋😋✨活宰白鰻魚set A✨套餐包括:有勁大塊又肥美的白鰻魚之外,仲有一碟肉拼盤(有安格斯牛板腱、厚切牛舌、極上牛五花、黑豚豬腩、薩摩赤雞髀肉)、沙津、蒜蓉牛油野菌、唐生菜、紫菜飯,好豐富的2人套餐!🌟 活宰白鰻魚好大塊既原條白鰻魚,職員溫馨提示先燒魚肉,再燒皮,每邊燒兩分鐘,來回4次,前後總共燒8分鐘,中途可掃一掃醬汁,燒到香噴噴,鰻魚肉質好爽口彈牙,勁鮮甜😋。🌟安格斯牛板腱 入口鮮嫩,好新鮮🌟 厚切牛舌有驚喜既牛舌,牛舌切到好厚,燒完勁爽口 。🌟豬腩吾好睇佢甘肥甘,燒完其實食落一點都不油膩,仲好惹味🤤。🌟牛五花就係最快靚正,燒幾下就食得。🌟飲品推薦百香果茶,茶味濃,飲到底仲啜到波波粒😆。📍 B-mix 燒肉餐酒館 (元朗)元朗鳳攸南街9號好順利大廈2座商場1樓2-3號舖📍 沒有分店

點左個套餐😋😋😋
✨活宰白鰻魚set A✨
蓉牛油野菌、唐生菜、紫菜飯,好豐富的2人套餐!

🌟 活宰白鰻魚
肉質好爽口彈牙,勁鮮甜😋。

🌟安格斯牛板腱
入口鮮嫩,好新鮮

🌟 厚切牛舌
有驚喜既牛舌,牛舌切到好厚,燒完勁爽口 。

🌟牛五花就係最快靚正,燒幾下就食得。

🌟飲品推薦百香果茶,茶味濃,飲到底仲啜到波波粒😆。

📍 B-mix 燒肉餐酒館 (元朗)
📍 沒有分店
2023-12-19 56 views
人氣五品2人前(豚)$398.00伊比利亞黑毛豬頸肉、伊比利亞黑毛豬梅肉、黑豚豬腩、薩摩赤雞髀肉、薩摩赤雞腎(2人)每位3片、新鮮沙律(2人)、海苔米飯(2人)、牛油野菌(2人)、唐生菜(2人)醬油收費每位 $18.00、潽梅香$48.00天氣凍冰冰,最好食韓燒。呢間環境不錯干淨坐位非常舒服,合適三五知己圍爐取暖,黑豚豬腩大推✨✨✨✨必食,店員調教火的溫度岩岩好,一定要燒到兩邊有焦黃色香香脆脆超好食。牛油野菌一個錫紙兜放好,非常方便,成盤放上去燒又方便又快,蒜蓉味超香。飲品都有好多選擇。店員講解潽梅香酸酸甜甜十分開胃,跟韓燒陪着食非常夾。成餐飯食完非洲滿足。
人氣五品2人前(豚)$398.00
醬油收費每位 $18.00、潽梅香$48.00

飲品都有好多選擇。店員講解潽梅香酸酸甜甜十分開胃
,跟韓燒陪着食非常夾。

成餐飯食完非洲滿足。
2023-12-14 950 views
前幾日去元朗打邊爐,見到有間隱世燒肉店,環境好舒適,令人好放鬆。想不到老公今日就帶我去食,好滿足!菜單豐富,仲有$168元3小時啤酒任飲,好抵!味料好齊全,岩晒要求唔同的朋友,我地覺得只要食材新鮮,配上岩鹽已經好好味🤤🌟#日本鯖魚魚肉鮮嫩多汁,配上檸檬汁,帶有微妙的燒烤風味,非常美味。🌟#安格斯牛頸脊柔軟又多汁,脂肪分佈均勻,每一啖都充滿牛肉的香氣。🌟#柚子胡椒蜜糖五花腩+#唐生菜 秘制調味令肉增添了微妙的甜味和柚子的清新香氣,中和了五花腩的油膩感,再配上生菜食,好清甜,yummy👍🏻🌟#薩摩赤雞腿肉肉質鮮嫩,燒完唔會乾身,好juicy。🌟#超甜粟米+#菠蘿 經過燒烤後更加香甜,我自己一個人忍不住食左4件🤣,菠蘿的酸甜味在與肉類搭配時提供了一種清新的對比,必試!🌟#野菌份量十足,蒜香味濃郁,野菌的新鮮,不錯。🌟#B-mix丼飯滿滿的蟹籽和紫菜,撈埋個日本蛋,香甜,軟糯,十分開胃。🌟#生果茶 +#百香果茶 好大杯,誠意推介!特別生果茶,多種生果,仲有無花果,香甜解膩,清新可口,好👍🏻!這家燒肉店可以滿足了不同口味的需求,讓人享受用餐體驗!值得一試。

菜單豐富,仲有$168元3小時啤酒任飲,好抵!

🌟#日本鯖魚
魚肉鮮嫩多汁,配上檸檬汁,帶有微妙的燒烤風味,非常美味。

🌟#安格斯牛頸脊
柔軟又多汁,脂肪分佈均勻,每一啖都充滿牛肉的香氣。

🌟#柚子胡椒蜜糖五花腩+#唐生菜

🌟#薩摩赤雞腿肉
肉質鮮嫩,燒完唔會乾身,好juicy。

🌟#超甜粟米+#菠蘿

🌟#野菌
份量十足,蒜香味濃郁,野菌的新鮮,不錯。

🌟#B-mix丼飯
滿滿的蟹籽和紫菜,撈埋個日本蛋,香甜,軟糯,十分開胃。

🌟#生果茶 +#百香果茶

• 蒜蓉牛油野菌
  • 柚子胡椒蜜糖五花肉
  • 薩摩赤雞腿肉
  • 菠蘿
  • 生果茶
2023-12-11 68 views
朋友推介抵食日式燒肉,星期一至日所以套餐7折,果然又高質又美味人氣五品盛套餐(豚) $398套餐包含了黑毛豬頸肉,黑毛豬梅肉,黑豚豬腩,赤雞腿肉,赤雞腎(各6片)份量十足好夠食。不得不讚赤雞腎,入口爽口清脆,燒完都唔會鞋口蒜蓉牛油野菌錫紙盆內包含大量蒜蓉及牛油,燒熟後香菇吸收曬蒜蓉及牛油香味仲有一大盆新鮮唐生菜,朋友唔想食生,所以燒熟黎食,而我就包住肉食,同樣美味配埋紫菜飯一齊食,一啖紫菜飯一啖豚肉魔幻百香果茶 $48

人氣五品盛套餐(豚) $398

蒜蓉牛油野菌
錫紙盆內包含大量蒜蓉及牛油,燒熟後香菇吸收曬蒜蓉及牛油香味

配埋紫菜飯一齊食,一啖紫菜飯一啖豚肉

魔幻百香果茶 $48

上網睇片成日見到人北上食鰻魚,搞到@bili_blu 都想試下🤔🤔連回鄉證都冇嘅我發現其實唔駛過海關,去元朗已經有得食☺️呢間燒肉店門口就有一大缸鰻魚。我地兩個人叫左個二人餐($638),有成條活宰鰻魚,燒肉拼盆(安格斯牛頸脊,牛舌,牛五花,黑豚豬腩,薩摩赤雞髀肉),沙律,蒜蓉牛油野菌,紫菜珍珠米飯,生菜包👀👀 其實個餐幾抵,兩個大食嘅人都食到勁飽。講番個鰻魚,@bili_blu 第一次自己燒嚟食。店員教燒左個肉先再燒個皮。我哋本住實驗精神,有一轉試下燒個皮先。發現燒岀嚟個皮冇咁脆。應該係因為如果你燒個皮先,個皮就會向內捲得好勁,變左好難燒得脆。😌😌自己即燒即食嘅鰻魚,皮脆肉又勁彈牙。加埋佢俾嘅白胡椒,食落又啲似土匪雞翼版嘅土匪鰻魚,真心好食。一舊鰻魚,搭個紫菜飯,點少少個檸檬汁,用生菜夾住嚟食,正!燒肉拼盆啲肉都高質。食到有少少膩,就叫左兩杯特飲!大推杯潽梅香,係用普洱茶加青檸同話梅整,清新解渴。另外杯百香果茶入面仲有爆爆珠,勁快隊哂成杯。

2023-12-04
  • 蒜蓉牛油野菌
2023-12-04 44 views
聽朋友講元朗有間燒白鰻魚既自助燒烤店好正,就去試試佢,估唔到真係唔錯。我地叫左套餐叫「活宰白鰻魚餐」,佢都幾多野食🤤沙律🥗汁係酸酸地咁,幾開胃,啲菜都好新鮮🌿海苔飯同牛角飯有得揮,配埋啲肉類真係好正。我個人會鍾意加少少燒烤汁餸,超正👍🏻白鰻魚成條上碟真係太誇張,佢亦好切左4大份比你容易啲燒,連埋條骨都上埋比你,真係太正🤤烤前店員會教你點樣整算好味,佢仲配備左鰻魚汁、同鍾意食辣嘅朋友可以再加辣,成件事好滿足😆雞牛豬拼盤呢個真係冇得輸,每一樣都好新鮮同埋好好食,煮嘅時候我哋有加一啲岩鹽,成件事升華晒,同埋佢哋嘅燒烤汁真係幾好食😆👍🏻蒜蓉牛油雜菌佢份量好多,煮起上嚟好香,超級好味🤤唐生菜🥬佢係俾你包住啲肉食嘅,超新鮮,要讚一讚嘅係佢哋真係好衛生👍🏻飲品🍹我地叫左水果茶同潽梅香兩杯都超好味,仲要好大杯同好足料😍

沙律🥗
汁係酸酸地咁,幾開胃,啲菜都好新鮮🌿

海苔飯

白鰻魚

雞牛豬拼盤

蒜蓉牛油雜菌
佢份量好多,煮起上嚟好香,超級好味🤤

唐生菜🥬

飲品🍹
我地叫左水果茶同潽梅香兩杯都超好味,仲要好大杯同好足料😍
2023-12-03 45 views
去麻極打邊爐成日見到隔離燒肉店門口大大隻龍貓Totoro三友灰白藍貓好fancy,套餐做緊特價7折好抵呀😊❣️活宰白鰻魚餐SET ,入面有成條鰻魚切左三大塊,店員教埋點燒加埋醬汁自己燒都冇難度,白鰻魚非常肥美,皮脆肉香,肉質鮮嫩😋❣️套餐仲包括5款燒肉,安格斯牛頸脊、薩摩赤雞脾肉、厚切牛舌芯、極上牛五花 、黑豚豬腩 、生菜、蒜蓉牛油野菌 、海苔飯同埋沙律🥗好豐富😋❣️飲品叫左特大新鮮果茶& 魔幻百香果茶~兩杯味道清甜又解膩😊❣️呢度地方大,卡座位闊落,坐得舒服,店員友善,仲有VIP房,私隱度高,$168/3小時啤酒任飲,下次可以約埋多啲朋友黎Book房唱K😊😋

2023-11-30
2023-11-29 76 views
B-mix 燒肉餐酒館 (元朗)元朗鳳攸南街9號好順利大廈2座商場1樓2-3號舖活宰白鰻魚餐 Set B $638伊比利亞黑毛豬頸肉伊比利豬最大特點係佢肉感同味道都同牛肉相當接近,油花香氣會比較特別,而豬頸肉呢重油花比較豐富嘅地方就會比較食得出分別!呢款豬頸肉香氣濃郁!非常好食!
伊比利亞黑毛豬梅肉而呢款油花分佈相對比較均勻!口感會更似牛肉,小編比較中意食呢款!因為油花比牛肉好!肉質結實!非常特別!
黑豚豬腩呢款就非常傳統豬腩肉,都係五花肉,層次感好,油香十足,佢都有跟埋泡菜生菜,一齊食就一流!
薩摩赤雞髀肉呢個就切唔會好大舊!易燒易熟!肉質細嫩!幾好食!薩摩雞腎雞腎大細啱啱好 而且又爽口活宰白鰻魚呢個就招牌非常好食!店員會提我地每一邊燒兩分鐘,燒8分鐘就可以,但要記着燒外皮一邊先!配埋蒲燒汁!燒完外皮非常非常香脆!加埋鰻魚咁豐富嘅油香!成餐都好滿足!新鮮沙律沙律有黑醋 味道好開胃海苔米飯2份蒜蓉牛油野菌牛油同蒜蓉味非常突出 另外杏鮑菇咬落口非常多汁
唐生菜搭配烤肉或者鰻魚肉都好好味
B-mix 燒肉餐酒館 (元朗)

活宰白鰻魚餐 Set B $638
伊比利亞黑毛豬頸肉

伊比利亞黑毛豬梅肉

黑豚豬腩

薩摩赤雞髀肉
呢個就切唔會好大舊!易燒易熟!肉質細嫩!幾好食!

薩摩雞腎

牛油同蒜蓉味非常突出 另外杏鮑菇咬落口非常多汁

唐生菜
搭配烤肉或者鰻魚肉都好好味
2023-11-29 76 views
見好多人都推薦呢間餐廳食燒鰻魚,今次就叫左個活宰白鰻魚set A,有主角白鰻魚外,仲有一碟肉肉拼盤、沙津、蒜蓉牛油野菌、唐生菜、紫菜飯,好抵食呢個套餐!活宰白鰻魚好出色既原條白鰻魚,員工教落先燒魚肉呢面,再燒皮,每邊燒兩分鐘,來回4次,前後總共燒8分鐘,其間再掃一掃醬汁&灑上白胡椒,燒到香噴噴,完全唔需要過多既調味,鰻魚咬落肉質好爽口彈牙,勁滿足~~~厚切牛舌有驚喜既牛舌,牛舌厚度剛好而且好爽口,由於餐廳無前先調味,可以自行選擇加鹽/其他自家製醬料,唔錯~蒜蓉牛油野菌口臭之選,勁大pat蒜蒸,但燒完出嚟又好香,野菌完完全全吸收哂啲蒜茸精華,口臭都抵!!特大新鮮果茶甜度剛剛好,仲好多水果,食燒肉飲一流!
見好多人都推薦

,勁滿足~~~

厚切牛舌
有驚喜既牛舌,牛舌厚度剛好而且好爽口

特大新鮮果茶

甜度剛剛好,仲好多水果,食燒肉飲一流!
2023-11-28