2024-05-19
銅鑼灣行完街, 同朋友打算食埋飯先收隊. 朋友想食辣野搵到間好近我地, 位置喺鵝頸橋駱克道嘅川菜小店. 即去希望有位. 門面易找. 坐左8成. 剛有卡位客走, 直接安排我地兩人坐卡位.正! 酸菜豆腐青花椒烤魚 $228 -烤魚是清江魚, 條魚都幾大條, 煎得好香, 皮脆肉嫩 配菜仲有豆腐和酸菜,芽菜. 夠酸夠辣好惹味 ! 鐵板魷魚須 $128 - 有D 似小炒王. 但更惹味有D 辣. 魷魚彈牙爽口. 好食. 餸酒一流. 手工紅糖糍粑 $46 -傳統的甜點, 口感柔軟但皮脆. 再配紅糖醬汁, 增添了多一層味道. 熊貓冰粉 $32 - 朋友勁愛吃甜點. 再點了冰粉,內有果仁、提子乾多種配料, 口感又香脆又滑溜. 黑糖也不會太甜. 不錯嘅辣后甜點. 再加搭配可愛的熊貓造型棉花糖, 超適合打卡! 銅鑼灣駱克道401-403號榮華商業大廈地下B號舖 - 川火堂 (銅鑼灣)
再加搭配可愛的熊貓造型棉花糖, 超適合打卡!