2020-06-28 252 views
每到週末都會同屋企人外出吃下午茶,今次去咗馬鞍山嘅大壹燒味。其實之前已經想去,但每次經過都要排隊,襯住weekend有時間就排下,大概等咗30分鐘就有位了 (真誇張,下午茶都長長嘅人龍,去就要預時間排隊啦!)三人被安排坐卡位,環境舒適,而且服務員態度十分好,就算全場滿座都好細心同有禮貌。上菜速度都算好快,無幾耐就已經準備好,我地叫咗叉燒米粉、欖菜肉鬆炒飯、雞柳炒一丁,全部都好合格,很滿足的一個下午茶。下午茶MENU 好多選擇叉燒米粉 叉燒肥瘦適中,入口軟稔,而且分開上枱,米粉配清湯更加突出叉燒的香氣欖菜肉鬆炒飯 米飯粒粒分明,一上枱已經聞到欖菜的香氣,味道有咸香,好有鑊氣XO醬雞柳炒一丁 十分香口,充滿XO醬的香味,一丁炒得煙韌而且不會太油膩

三人被安排坐卡位,環境舒適,而且服務員態度十分好,就算全場滿座都好細心同有禮貌。上菜速度都算好快,無幾耐就已經準備好,我地叫咗叉燒米粉欖菜肉鬆炒飯雞柳炒一丁,全部都好合格,很滿足的一個下午茶。
下午茶MENU 好多選擇

叉燒米粉

2020-06-27
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)