2023-11-03 149 views
前幾日係Halloween,約左童女食週年飯,今次揀左 依間 #Nata ,之前都知依家餐廳好好食,好多童友都介紹我去,終於有機會一試!點左1️⃣西班牙鬆脆包配香蒜希臘芝士醬 $48.0好有驚喜!好包外脆內軟,超正,點少少芝士醬,令個包更昇華!2️⃣南瓜湯 $58泡沫南瓜湯,之前喺其他餐廳都有飲過,但今次南瓜味唔算太濃,泡沫同湯一齊飲,好似飲緊cappuccino 咁 3️⃣🉐美國1855 安格斯肉眼 $268 👍🏻五成熟 餐廳主打菜,肉眼扒上菜仲會warm 住,肉眼中間仍然係生,生熟可以自己決定,如果想食熟點,可以喺碟上熱耐d 肉好juicy,一點也不靭,高質,出面都搵唔到咁好食嘅肉眼!3️⃣蒜香蟹肉意粉 $148 估唔到都好得,一上碟意粉出晒煙,睇得出剛煮好,放左一陣,意粉仍夠熱!蟹肉超多,加埋香蒜,意粉唔太林,麵質係我最鍾意的質感!😋4️⃣🉐薯條加黑松露 $78小食一定揀依款,薯條勁好食,炸得好出色,配埋黑松露醬,簡直食唔停,知道再食好熱氣,但都要繼續食!😋5️⃣黑芝麻忌簾配豆腐意大利芝士忌廉梳乎厘班戟 $136甜點,個個都點梳乎厘,有幾款味道,我猶豫左一陣,最後揀黑芝麻配豆腐!有驚喜wor 黑芝麻加豆

點左
1️⃣西班牙鬆脆包配香蒜希臘芝士醬 $48.0
好有驚喜!好包外脆內軟,超正,點少少芝士醬,令個包更昇華!

2️⃣南瓜湯 $58

3️⃣🉐美國1855 安格斯肉眼 $268 👍🏻

3️⃣蒜香蟹肉意粉 $148
蟹肉超多,加埋香蒜,意粉唔太林,麵質係我最鍾意的質感!😋

4️⃣🉐薯條加黑松露 $78

5️⃣黑芝麻忌簾配豆腐意大利芝士忌廉梳乎厘班戟 $136

甜點,個個都點梳乎厘,有幾款味道,我猶豫左一陣,最後揀黑芝麻配豆腐!有驚喜wor 黑芝麻加豆腐好正!唔太甜👍🏻

咁岩係Halloween ,有少少甜品裝飾,打卡最岩👍🏻

6️⃣Honeycomb Latte $52
揀左依杯,iced latte 上面放了脆的蜜糖,可選擇飲一淡再食少脆糖,或將脆蜜糖浸落latte 飲,味道有點似caramel latte

7️⃣全脂奶 熱朱古力$42
熱朱古力都好吸引,用全脂奶打熱!仲有好靚嘅拉花!

餐廳有Halloween 裝飾,好有節日氣氛,見到有staff 著左Halloween costume
美國1855 安格斯肉眼
熱朱古力
Honeycomb Latte
2023-10-31
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$450 (Dinner)
Celebration
Anniversary