2021-10-27
之前路過中環見到都多人排隊,所以一直冇諗住去試,點知今日去北角見到間舖居然冇乜人,梗係入去試吓啦🤣抵食二人餐,$224我哋見單點一份鵝肉要一百幾,但係套餐包多個時菜,兩款好大份嘅小食,兩盅燉湯同埋飯都係二百零,仲可以加8蚊加杯凍飲,抵呀。湯佢碗湯好正,真係燉出嚟㗎,而且飲得出唔係味精湯。唔知湯係咪日日唔同,嗰晚就係茶樹菇湯,好清,好好飲。鹵水鵝肉肉好滑好嫩呀,以為鵝肉會好肥,點知完全唔會呀,皮下面冇乜脂肪,所以連皮我都照食🤣至於點食先係最好味?我就鍾意加醋食,勁勁勁好味呀,大家一定要試,而朋友就特登要咗少少辣椒油,話好夾喎,睇嚟唔同人口味真係唔同。小食--豬手、紅腸因為我就唔係好食內臟,所以我揀咗豬手同紅腸。豬手份量都好多呀,煮得好淋,不過可能豬手大舊啲,我覺得鹵水汁唔夠入味,所以我加咗枱面嘅鹵水汁食,都好唔錯。紅腸就正正常常啦🤣三色檸樂好特別嘅嘢飲,一次過滿足三個願望,檸檬、青檸同咸檸,正呀,最正係可以揀埋冇糖可樂🤣🤣🤣又瘦咗啲啦😆
抵食二人餐,$224
湯