2009-08-02 296 views
唔知點解係邊度攞咗張一蚊冰鎮鮈魚coupon,所以一家四口決定山長水遠走嚟呢度試.上到嚟感覺算不錯,皆因樓底夠高,亦可能係閒日關係,位置又僻,所以無乜人,無焗促感,知客及經理侍應們態度都好.先嚟每人一隻一蚊鮑魚,睇個餐牌要成一百蚊半打,食落去幾爽,不會硬,都有鮑魚味道.另外叫咗一條星斑仔,好正好滑,蒸得時間啱啱好,相信係有史以來在酒樓食到最好味的蒸魚.仲有個鴕鳥肉,炒得不會靱,亦有肉味.鮑魚菇生菜,啲菜幾新鮮,不過要成七十幾蚊一碟.仲有個雞湯,個湯幾夠味,料亦算多,可惜咸了些少.食完仲有生果送,幾鮮甜,亦有幾款選擇.雖然埋單要成五六百蚊,以一個咁遠的地方來說,價錢一點也不化算,好彩食物質素良好,令我地覺得都值得一嚟.

另外叫咗一條星斑仔,好正好滑,蒸得時間啱啱好,
相信係有史以來在酒樓食到最好味的蒸魚.
仲有個鴕鳥肉,炒得不會靱,亦有肉味.
鮑魚菇生菜,啲菜幾新鮮,不過要成七十幾蚊一碟.
仲有個雞湯,個湯幾夠味,料亦算多,可惜咸了些少.
食完仲有生果送,幾鮮甜,亦有幾款選擇.

2009-07-15
$130 (Dinner)