2016-12-30 173 views
想試新野。。搵到呢間新開嘅西班牙餐廳。。裝修幾靚。。音樂唔會好太聲。。好啱飲野傾計。。我地冇乜idea飲咩酒。。經理就介紹左支白酒畀我地。。好易入口。。唔會好酸或者好澀。。而且唔洗雪到好凍就啱飲。。呢排凍左都飲得好舒服。。食西班牙菜最開心就係揀tapas。。細細碟。。最啱我地呢啲食得唔多。。但又想試多幾樣嘅貪心人。。首先試下“西班牙銀鱈魚蛋餅”。。去台灣最鍾意食蛋餅做早餐。。西班牙嘅個樣精美啲。。但用料一樣好足。。蛋同魚嘅味道好香好濃。。質地仲好滑。。之後試“脆炸龍蝦球伴香辣青汁”。。層皮嘅厚度啱啱好。。雖然我地掛住傾計。。食得好慢。。但層皮仍然卜卜脆。。加埋啲香草整嘅汁。。完全冇油膩嘅感覺。。但又唔會遮咗龍蝦嘅味道。。再黎係“傳統西班牙海鮮飯”。。有青口、蝦、蜆、魷魚。。都幾足料。。最驚喜就係青口同蜆。。完全唔係平時食到厭嗰啲又淡又乾嘅雪貨。。竟然係鮮甜嫩滑仲有海水味!!連啲飯都吸晒啲海鮮味。。勁想知到底喺邊度入貨。。餐牌上面嘅燒烤類都幾吸引。。但又驚食唔晒。。唯有希望下次再試。。最後叫左個甜品“西班牙吐司伴乳酪雪糕”。。吐司個口感好得意。。外脆內軟。。似係麵包布甸。。但係再香滑啲。
想試新野。。
搵到呢間新開嘅西班牙餐廳。。
裝修幾靚。。
音樂唔會好太聲。。
好啱飲野傾計。。

我地冇乜idea飲咩酒。。
經理就介紹左支白酒畀我地。。
好易入口。。唔會好酸或者好澀。。
而且唔洗雪到好凍就啱飲。。
呢排凍左都飲得好舒服。。

食西班牙菜最開心就係揀tapas。。
細細碟。。
最啱我地呢啲食得唔多。。
但又想試多幾樣嘅貪心人。。

首先試下“西班牙銀鱈魚蛋餅”。。
去台灣最鍾意食蛋餅做早餐。。
西班牙嘅個樣精美啲。。
但用料一樣好足。。
蛋同魚嘅味道好香好濃。。
質地仲好滑。。

之後試“脆炸龍蝦球伴香辣青汁”。。
層皮嘅厚度啱啱好。。
雖然我地掛住傾計。。食得好慢。。
但層皮仍然卜卜脆。。
加埋啲香草整嘅汁。。
完全冇油膩嘅感覺。。
但又唔會遮咗龍蝦嘅味道。。

再黎係“傳統西班牙海鮮飯”。。
有青口、蝦、蜆、魷魚。。都幾足料。。
最驚喜就係青口同蜆。。
完全唔係平時食到厭嗰啲又淡又乾嘅雪貨。。
竟然係鮮甜嫩滑仲有海水味!!
連啲飯都吸晒啲海鮮味。。
勁想知到底喺邊度入貨。。

餐牌上面嘅燒烤類都幾吸引。。
但又驚食唔晒。。
唯有希望下次再試。。
最後叫左個甜品“西班牙吐司伴乳酪雪糕”。。
吐司個口感好得意。。外脆內軟。。
似係麵包布甸。。但係再香滑啲。。
同埋個雪糕一齊食真係非常match。。
大滿足!!