2024-11-06
晚餐想搵一間又有小菜又有點心食嘅晚市餐廳,點知旺角原來真係有一間講下食物生炒骨,啲骨肉鮮嫩又多汁,煮得岩岩好,美味濃郁沙茶安格斯牛肉粉絲煲,係另一道令人印象深刻嘅菜式。牛肉好鬼嫩滑又鮮甜,搭配埋粉絲煲中既湯汁,帶出牛肉本身的鮮美。順德酥炸鯪魚球,又酥脆又外脆內滑,d魚肉又鮮甜,配上特製既醬汁,味道一流老爺子古法馬拉糕帶有濃濃的傳統風味,口感細膩,甜而不膩。入去同Ann講啦嘛五福臨門包括蝦餃、燒賣、菜苗餃、粉果同甜糕等,一次過滿足你五個願望黑椒醬皇金錢肚帶有濃郁的黑椒香氣,金錢肚煮得剛好,軟嫩可口。川味紅油水煮魚,魚肉又鮮嫩乙,我多汁,配上麻辣既紅油,辣而不燥,帶有川菜特有的風味。鋿晶館嘅食物不僅味美,而且服務迅速有效率,雖然得三個樓面,但個個堅係做嘢,上菜迅速,食物依然熱辣可口!
講下食物
生炒骨,啲骨肉鮮嫩又多汁,煮得岩岩好,美味濃郁