素食大家都鍾意啦,如果有埋 live music 送飯呢?仲要係社企餐廳添,點都要支持吓。講緊係佐敦文蔚街(近柯士甸站)嘅 Eagle & Sparrow Music Cafe 。🦅🐦餐牌上食物選擇非常多,沙律,酸種麵包,意粉,漢堡包,各式主菜,小食等等。大部分菜式可走蛋奶芝士蔥蒜,或者加 $10 轉純素芝士,所以無論邊種素食者都照顧到。🤗我同太太點咗純素新炸魚柳 $68,火熱動感 lalala (素肉醬芝士雜菌意粉)$78,雞皇之王芝味雞 $108,蟹餅 $88。價錢合理而份量亦多。😃飲品方面,文成文蔚轉角遇到愛(蝶豆花熱情果特飲) $75,除咗賣相靚,味道都好清新,如果唔飲酒嘅朋友仲可以要求走酒精添。🍸一路食飯駐場歌手 Derek Li 自彈自唱好多首中英文經典金曲,我聽完佢唱日文歌把聲有啲似玉置浩二,要求佢唱佢即刻唱隻「酒紅色的心」,真係好有才華。不過佢叫人點歌時我太太細細聲講「小心地滑」,真漢子唔爭氣地笑咗。🤡

純素新炸魚柳

火熱動感 lalala (素肉醬芝士雜菌意粉)

雞皇之王芝味雞

蟹餅

文成文蔚轉角遇到愛(蝶豆花熱情果特飲)

純素新炸魚柳
火熱動感 lalala (素肉醬芝士雜菌意粉)
雞皇之王芝味雞