2025-04-05
放假食完lunch唔夠飽 就走去搵甜品食😎呢間係一間我bookmark咗好耐嘅日式喫茶店 終於的起心肝去試試佢~ 間舖門面好唔起眼 唔係特登搵都真係好難會發現到😖 店內位置有限 係要等位嘅 不過好在係留名同電話 有位佢就會call你 所以唔洗一直係門口等👍- 焦糖雞蛋布甸 出色😍 焦糖味好濃 布甸都好夠滑 然後上面果pat cream好好食! 係我食過最棉最滑嘅cream 配埋布甸一齊放入口 正😋- 熱香餅 即叫即焗 熱辣辣嘅熱香餅~ 不過食落冇咩蛋香味🥲 淨係食到淡淡嘅牛油鹹香 同埋靠自己淋多啲楓糖漿😂- 蜜瓜梳打 同一般蜜瓜梳打一樣 上面係雲呢拿雪糕 溝埋會變咗好似奶昔咁~ 個人覺得正正常常冇咩特別😂- 焙茶Latte 非常香濃嘅焙茶味 奶味反而唔重 不過個人覺得唔錯🥰有機會會試埋其他甜品 雖然選擇唔多 但見賣相都好似唔錯~ 順帶一提 雖然小店空間唔多 但覺得幾有feel🙂↕️👍
焦糖雞蛋布丁
- 焦糖雞蛋布甸