2019-12-15
一向知道海濱有間正宗馬來西亞喇沙小店,就襯去海濱睇牙醫順道試吓,一試愛上,隔天再特登帶愛人去幫襯😋深海魚旦鮮蝦喇沙-喇沙最重要係湯底,佢既喇沙湯底香而不油,必食👍🏼肉骨茶- 屬於藥材味不濃的肉骨茶,喝完喉嚨非常舒服,冬天食一流,成碗清哂😋鮮鴨蛋咖央多士-佢有4種味道,外面無食過這種味道,佢把鴨蛋打溶撈埋咖央,食落又香又甜,而且佢絕不吝惜,非常足料,啖啖都有咖央,非常出色,必會去試哂佢4種味道!班蘭香蕉蛋糕-相對其他食物,較為遜色,蛋糕較實而班蘭味不算濃郁。小店是2公婆經營,先生係正宗馬來西亞人,入去食野有種感覺該店就是他們的孩子,吃得出食物全是他們用心制作,必會再去!海濱位置好似唔太方便,但其實荃灣西/青衣/葵芳地鐵站都有小巴過去,絕對值得👍🏼