午餐在紅磡西香記,食完口渴到曲街,行行下見到一間彩色招牌既珍珠奶茶鋪,招牌底去緊片,心諗珍珠奶茶鋪去咩片呀,原來有片有真相,係度播緊老闆自家制作珍珠的過程,珍珠味道有,阿華田,朱古力,咖啡,黑芝麻,紫薯,姜汁,茗茶,栗子,花生,杏仁,合桃。但因為一條友得兩隻手的關係,不是全部味都能每天照常供應,見同病相憐(因為我也是一條友做野,絕對感受到那份孤單及無奈)就試三式手作珍珠奶茶$23,試紫薯,栗子,朱古力。茶同奶配合得啱啱好,不過甜,自家珍珠唔會痴埋一舊,可以逐粒試,逐粒啜,逐粒𡁻,要飲哂都幾哂時間,不建議趕搭車的朋友幫襯!飲完杯珍珠奶茶,有D意猶未盡,店長推介茶味雪糕鐵觀音聖代$22呢杯野你要當佢紅酒咁食,第一淡我食到雪糕的甜味,中段朱古力味,鐵觀音的茶味係餘韻才散發出淡淡清香,我就好似係一啖雪糕內吃出春夏秋冬四季咁奇妙,有heart 的茶鋪,希望能夠keep 住水準
三色珍珠奶茶

鐵觀音埾代