2018-10-03 175 views
焦糖香蕉疏乎厘班戟 $5x + $1x行街行到攰想坐下 點知就有間賣疏乎厘pancake既東海堂 此時不坐尚待何時五十幾蚊一份疏乎厘pancake 熟行情都知好抵玩 呢個價包括左兩塊pancake 一條開邊燒過既焦糖香焦 同埋一球牛奶雪糕pancake size黎講係經濟型 比不上出名同出名貴果堆餐廳 但係味道都算係咁 一貫既疏乎厘口感 有一定空氣感同蛋味 不過最出既係佢既甜味 應該唔係落多左糖漿 而係pancake本身夠甜 有朋友未必鍾意 我就ok既香蕉係普通蕉 燒過既焦糖面令佢好睇左 無話好食左好多 係多左啲脆既口感 雪糕值得一讚 以為普通雲呢嗱貨色 點知食落好重口奶味 清起黎仲快過清pancake =P因為跟pancake可以半價飲品 我就索性加左份蘋果汁寒天 略解幾分打風前既悶熱 寒天又夠多有口感市區既東海堂無見過有賣輕食同pancake 所以巧合遇上實在有幾分驚喜
焦糖香蕉疏乎厘班戟 $5x + $1x

$60 (Tea)
  • 梳乎厘pancake