2023-08-07 289 views
東海堂有限定芒果蛋糕咁岩有同事生日我地就買左黎同她慶祝個蛋糕外面係3.6牛乳中間個層係芒果啫喱、芒果醬、芒果慕絲、伯爵茶蛋糕同消化餅底蛋糕整體好清新,唔會太膩,分開逐層食又得,合埋一齊食都好夾,不過個口要夠大先得😂
東海堂有限定芒果蛋糕
咁岩有同事生日
我地就買左黎同她慶祝
個蛋糕外面係3.6牛乳
中間個層係芒果啫喱、芒果醬、芒果慕絲、伯爵茶蛋糕同
消化餅底
蛋糕整體好清新,唔會太膩,
分開逐層食又得,
合埋一齊食都好夾,不過個口要夠大先得😂
2023-04-10 229 views
忽然,幾個朋友帶了小朋友來我家玩。但今晚晚餐不會太早吃,驚小朋友肚餓會吵鬧。即刻去買幾件西餅和蛋糕。上次買嘢時,送了一些東海堂coupon 。東海堂餅店,在荔枝角有間分店,即刻去買。喜出望外,款式眾多之外,還不是普通款式的西餅和蛋糕。綠茶蛋糕、芝士蛋糕、拿破崙條、栗子條,這些蛋糕已經不錯。還有角落生物!小朋友至愛。我都唔虧待自己,買件自己鍾意食嘅芝士蛋糕🍰。 芝士味香濃,雖然不及New York cheese cake 咁實心,但軟硬度適中。可以一試。
即刻去買幾件西餅和蛋糕。

上次買嘢時,送了一些東海堂coupon 。
東海堂餅店,在荔枝角有間分店,即刻去買。
喜出望外,款式眾多之外,還不是普通款式的西餅和蛋糕。

2023-03-25
TakeAway
$21 (Tea)
  • 芝士蛋糕
前幾日同天天去摘士多啤梨🍓,但係去到發現原來好多都俾人摘得7788😔令到天天BB勁失望今日經過#東海堂發現呢個#VERY BERRY STRAWBERRY 蛋糕系列 🎂🍰長崎赤莓慕絲蛋糕😍一於買返去氹天天開心👦🏻,同埋一次過可以滿足佢雙重願望(士多啤梨及蛋糕)🤤。其實mama都好想食🤪🍓蛋糕面層鋪上長崎士多啤梨🤩底層加入草莓果凍同草莓醬,仲有醇滑嘅草莓慕斯,每一啖都帶嚟清新香甜滋味,為冬日帶嚟幸福感。

今日經過#東海堂發現呢個
#VERY BERRY STRAWBERRY 蛋糕系列 🎂
🍰長崎赤莓慕絲蛋糕😍

2022-07-06 345 views
香濃黑芝麻軟心蛋糕 🍰$249.00以黑芝麻為主題的蛋糕,有五層,上面第一層係黑芝麻mousse結實又唔會太硬有香濃芝麻味,第二層係黑芝麻流心味道再濃一些芝麻味好香,第三層係芝麻味海綿蛋糕,第三層係抺茶味海綿蛋糕,最底層係巧克力脆脆。整體來說成個蛋糕都好好味好夾。裝飾亦都好有心思,雖然只是裝飾但都是用上黑芝麻口味,黃色一粒粒的原來是芒果🥭,好甜,一點都不酸。成日蛋糕買得過。東海堂有自己出嘅app,可以用裏面嘅優惠券買可以再平少少🤏🏻。
香濃黑芝麻軟心蛋糕 🍰$249.00

成日蛋糕買得過。
2021-08-26 415 views
東海堂食早餐,係……你冇聽錯😁😁😁某啲東海堂的確提供堂食,食品而且唔錯,佢哋主要做早餐同午餐😙😙😙今時今日邊度食嘢都唔平,求其食個公仔麵早餐連凍飲都要$40😏😏😏今日呢度叫咗兩個歺連特飲只需$90😊😊😊炒蛋火腿牛角治~早餐唔使食得多既你,呢個絕對係好選擇👍🏻👍🏻👍🏻個蛋真心有誠意至於另外嗰個餐,普普通通,都算唔錯👌🏻👌🏻👌🏻雖然環境唔係特別好坐,不過食物嘅質素的確唔錯。個人而言一定會返轉頭😎😎😎
東海堂食早餐,係……你冇聽錯😁😁😁
今日呢度叫咗兩個歺連特飲只需$90😊😊😊
至於另外嗰個餐,普普通通,都算唔錯👌🏻👌🏻👌🏻
雖然環境唔係特別好坐,不過食物嘅質素的確唔錯。
個人而言一定會返轉頭😎😎😎
2021-08-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Breakfast
2020-03-13 922 views
疫情下好多時一個人食飯,今日突然想食滑蛋,就想起好耐無食過東海堂。好多人無留意原來東海堂有堂食,而且水準都吾錯。今日點了daily set, 食品有多士,滑蛋,火腿同日式豚肉湯意,再加飲品都係$48。份量吾少!多士用上自家麵包,好鬆軟,充滿牛油味,上碟時暖暖的,牛油味更突出😋😋😋滑蛋又係值得推介,水準意想不到咁好,蛋炒得好滑又帶有蛋汁,時間控制得好好😄食法單獨食又得,放在麵包上又得。火腿就沒特別就吾講。到湯意粉,放了片日式豚肉叉燒,除此還放滿了紫菜同好多粟米在碗內,好充實既感覺。意粉彈牙,豚肉叉燒好入味,但有點偏瘦。呢個個套餐值得推介

火腿就沒特別就吾講。

呢個個套餐值得推介
2020-03-12
$48 (Lunch)
2019-06-26 719 views
今天(26/6)來到荔枝角宇晴匯店午餐,發現枱面滿是歺盤冇人收拾。兩個年青收銀員在談笑耍玩,其他員工企埋一邊談天都不做野。食客要吃得自己清理枱面。在店內逗留約40分鐘,店員完全不清理枱面。由於食物堆積,枱面不但有烏蠅,原來座位旁還有很多曱甴走來走去。在商場內的食店可以如此污糟真的嚇人。我發現座位後有曱甴不斷走來走去,嚇到即刻離開。發生什麼事?之前來過幾次都不是這樣,是員工偷懶,按章工作?我走後,有位較年長的女店員看不過眼,出來收拾枱面。其他年青的店員還是動也不動。

發生什麼事?之前來過幾次都不是這樣,是員工偷懶,按章工作?

2019-06-26
$50 (Lunch)
2019-05-02 620 views
下午過了來開會一個人不知去哪裡好 看到我平時也很喜歡的東海堂而家是CAFE 很想去試一下選擇不是太多 就點了個daily set點完餐店員就會給你一個電子牌自己隨便找位置坐下daily set-$46厚多士脆脆的 而家夠厚 很好吃炒蛋竟然也不錯 不太老有蛋味叉燒湯意粉也很好吃 叉燒就味道普遍餐飲的的即磨咖啡也不錯這個餐絕對拍得住澳牛而家位置環境比較舒服真的不用去佐敦跟遊客逼身為東海堂FAN, 真的是試一試啊
下午過了來開會

餐飲的的即磨咖啡也不錯

這個餐絕對拍得住澳牛
而家位置環境比較舒服
真的不用去佐敦跟遊客逼
身為東海堂FAN, 真的是試一試啊
2019-04-26
2019-03-30 464 views
次次經過見左呢個巨鋒提子蛋糕都覺得好吸引好想試,有一日放工覺得好攰就用餅卡買左黎食獎勵自己店員話裡面有唔記得左好似係十粒內的巨鋒提子去整,最面頭的一位位提子味啫喱勁大粒,中間仲間中包住半粒巨峰提子組成,中間仲有提子味嘅慕思,底層係我最鍾意食嘅朱古力脆脆餅底好好味,仲食左兩晚做宵夜兩日早餐先食得曬 好正
好好味,仲食左兩晚做宵夜兩日早餐先食得曬 好正
巨鋒提子蛋糕
巨鋒提子蛋糕
2019-02-25 325 views
好耐好耐之前係葵芳東海堂食過意粉,印象係好評!🥰今次就黎宇晴匯商場呢間試試,真係咁啱得咁橋,有食客食完準備離開,即刻坐低!叫左個日式讚岐冷烏冬配蟹棒、蔬菜絲及培煎胡麻醬 ($52),加錢可以半價換特飲,最後加左$12轉杯紅豆奶茶!買飛等叫number,到就自己取餐!賣相都唔錯,顔色鮮豔,有大量配料,麻醬一大碗,可以自由落幾多!不過啲烏冬凍冰冰,明顯係凍住係雪櫃一段唔短嘅時間!食到尾覺得又寡又悶,無動力食晒佢!紅豆奶茶真心唔值加錢換,只係佢款奶茶加一茶匙紅豆,係甜少少吊一吊味,但本身跟餐飲,$12唔值一菜匙紅豆!或者轉另外嘅飲品可能明智啲!朋事仔叫3.6牛乳炒蛋火腿及多士+日式叉燒湯意粉 ($46),多士唔脆唔熱,整體味道一般!
,真係咁啱得咁橋,有食客食完準備離開,即刻坐低!

2019-02-22
$60 (Lunch)
平時會到宇晴匯這間東海堂食早餐, 這次嘗試它們的全日早餐。 餐廳是開放式, 比較嘈吵,而且位置不多, 假日通常要等位。今日點了他們的特盛全日套餐($63)包括帶子,香腸,煙肉,蕃茄,炒蛋,炒雜菌和多士,配熱飲。多士選用了他們自家出品的軟方包, 外微脆,內超級軟熟,加上方包帶點甜味,激讚!帶子比我想像中大隻而且爽口。煙肉不是太鹹或太硬。炒蛋,腸仔,炒雜菌都不錯。朋友點了北海道牛乳芝士漢堡($8.5)和oreo曲奇冰沙($36)。 北海道牛乳芝士漢堡很軟熟而且芝士味很香, 朋友說如果加熱會更好。oreo 曲奇冰沙朋友激讚, 冰沙軟綿綿 ,很重oreo曲奇味。
平時會到宇晴匯這間東海堂食早餐, 這次嘗試它們的全日早餐。
餐廳是開放式, 比較嘈吵,而且位置不多, 假日通常要等位。

特盛全日套餐

北海道牛乳芝士漢堡
oreo曲奇冰沙
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
特盛全日套餐
北海道牛乳芝士漢堡
oreo曲奇冰沙
以各大連鎖西餅店黎講,東海堂算幾好無論蛋糕、甜品同飲品都幾好都係平民👍🏻👍🏻之選,絕對性價比夠高今次呢位平民就出左個皇室👑奶茶系列布丁蛋糕任君選擇,見到奶茶味都流晒口水皇室奶茶布丁 $24一打開個外觀有少少失望,有些少出水又一次話比大家聽,圖片真係只供參考架😂佢個色係比港式奶茶深色既茶色聞落有淡淡既茶香,食落奶茶味好夠但敗筆之處就真係唔夠滑😩可以好少少同埋真心比較易散 唔係好不到好味指數:
以各大連鎖西餅店黎講,東海堂算幾好
無論蛋糕、甜品同飲品都幾好
都係平民👍🏻👍🏻之選,絕對性價比夠高

今次呢位平民就出左個皇室👑奶茶系列
布丁蛋糕任君選擇,見到奶茶味都流晒口水

皇室奶茶布丁 $24
一打開個外觀有少少失望,有些少出水
又一次話比大家聽,圖片真係只供參考架😂
佢個色係比港式奶茶深色既茶色
聞落有淡淡既茶香,食落奶茶味好夠
但敗筆之處就真係唔夠滑😩可以好少少
同埋真心比較易散 唔係好不到

好味指數:
2018-12-03 176 views
第一次見東海堂除麵包西餅外,還有其他食物,如:湯意粉,甜品,西式小食,特飲等等。如果行街攰了,小息一陣飲杯特飲食件梳乎厘歇一歇都不錯的。我今次叫左芒果梳乎厘套餐,芒果肉很甜美,梳乎厘好香蛋味軟滑好美,再配一個單球雪榚,連埋柸凍特飲,合共$70,都算合理價。
芒果梳乎厘
2018-12-02
芒果梳乎厘
2018-10-31 175 views
呢排銀聯card做緊promotion所以去左食東海堂,今日叫左蕃茄螺絲粉加炒蛋麵包,一般啦,唔係特別好食,仲叫左雞批,整熱左先serve好味既,個鄰皮又脆。跟住佢仲有個tea set好抵既,一件蛋糕搭配咖啡,都係$30。銀聯卡仲要送$15 ,即係一件蛋糕加咖啡係$15,超抵,我試左紫薯cake同栗子cake ,好好味!咖啡唔落糖都好飲。服務都幾好,幾nice! 呢個價已經係物超所值啦。呢排可以去多幾次😉
2018-10-03 175 views
焦糖香蕉疏乎厘班戟 $5x + $1x行街行到攰想坐下 點知就有間賣疏乎厘pancake既東海堂 此時不坐尚待何時五十幾蚊一份疏乎厘pancake 熟行情都知好抵玩 呢個價包括左兩塊pancake 一條開邊燒過既焦糖香焦 同埋一球牛奶雪糕pancake size黎講係經濟型 比不上出名同出名貴果堆餐廳 但係味道都算係咁 一貫既疏乎厘口感 有一定空氣感同蛋味 不過最出既係佢既甜味 應該唔係落多左糖漿 而係pancake本身夠甜 有朋友未必鍾意 我就ok既香蕉係普通蕉 燒過既焦糖面令佢好睇左 無話好食左好多 係多左啲脆既口感 雪糕值得一讚 以為普通雲呢嗱貨色 點知食落好重口奶味 清起黎仲快過清pancake =P因為跟pancake可以半價飲品 我就索性加左份蘋果汁寒天 略解幾分打風前既悶熱 寒天又夠多有口感市區既東海堂無見過有賣輕食同pancake 所以巧合遇上實在有幾分驚喜
焦糖香蕉疏乎厘班戟 $5x + $1x

$60 (Tea)
  • 梳乎厘pancake