2021-11-30
這天和男朋友+2位朋友一起吃晚飯 , 本來沒有選定吃什麼餐廳 . 但經過朗豪坊的時候抬頭望過雅蘭中心 , 就見到呢一間新開的牧羊少年咖啡館上到去已經見到好多人等位 , 但好彩我地都只係等左一陣就已經有位啦Waiter 安排我地坐係窗口卡位 , 仲特別提醒女士唔好坐近窗口位 ( 著裙既話 , 怕走光 , 樓下會見到 )男朋友話呢個景 ''正'' 🤣我就話 '' 海景仲正 XD'' 🤪紅菜頭香芒葡萄藜麥沙律 配 蜜糖芥末醬 + 芝麻咖啡❤️❤️❤️❤️本身杯咖啡係我點的 , 但最後比左男朋友飲男朋友本身係完全唔飲咖啡的 , 但佢話呢杯咖啡佢接受到wo , 仲好好飲tim所以我就比左呢杯芝麻咖啡比佢啦而我個人就麻麻地呢杯咖啡 ( 因為本人真的只飲齋啡 , 所以.... XD )個 Salad 都好 Fresh , 芒果好鮮甜 再配埋蜜糖芥末醬就仲正 , 不過最後我地用呢個醬來蘸蕃薯條小食拼盤 - 坎伯蘭腸、煙辣腸、雞翼、八爪魚丸、春卷、蕃薯條❤️❤️2種腸都偏咸的 , 但雞翼就幾正 , 建議真係快少少食D炸物 因為春卷凍左真係唔好食☹️燒豬肋+蕃薯條❤️❤️❤️醬汁味濃厚 , 有辣味 , 感覺是比較重口味的日式
抬頭望過雅蘭中心 , 就見到呢一間新開的牧羊少年咖啡館
男朋友話呢個景 ''正'' 🤣
我就話 '' 海景仲正 XD'' 🤪
❤️❤️❤️❤️
本身杯咖啡係我點的 , 但最後比左男朋友飲
所以我就比左呢杯芝麻咖啡比佢啦
❤️❤️
因為春卷凍左真係唔好食☹️
燒豬肋+蕃薯條
❤️❤️❤️
醬汁味濃厚 , 有辣味 , 感覺是比較重口味的
❤️❤️❤️❤️❤️
呢個薄餅是我覺得最好吃的 , 熱辣辣地食 , 皮很脆 , 芝士味又岩岩好 , I like it ❤️!!
Rose Coco Chocolate 玫瑰可可朱古力
❤️❤️❤️❤️
最後我係點左呢一杯 , 唔太甜的朱古力 , 仲有少少的玫瑰香味 , 是頗為特別的
好喜歡上層的 Cream 😝
用餐時間有限制 , 限 1hr 45mins
但是我地係過了10點才走的 ( 8點左右食 ) , 都沒有趕人走 , 可能是差不多關鋪吧
可以比我地係度傾下計 , 慢慢地食👍🏻
總括來講 , 都算是坐得舒服的 , 不過今次就真的食得好飽 , 所以食唔到佢既甜品啦~
會再有下次來 , 要試下呢度既意粉同甜品🥰