2024-11-14 309 views
上個週末,我同女朋友去咗一間朋友推薦咗好耐嘅餐廳——位於觀塘嘅【米走雞】。呢間餐廳以佢哋嘅雞煲同火鍋出名,既然朋友咁推介,我哋決定去試下。因為我哋都好鍾意食辣,所以點咗一道火焰麻辣雞煲。上菜時,服務員會喺鍋入面加酒點燃,呈現出火焰效果🔥。麻辣嘅湯底以雞肉為主料,湯底入面有豐富嘅香料,尤其係花椒嘅香味特別突出,增加咗湯底嘅口感同香氣。雞肉滑嫩可口,味道真係好正!食完雞煲入面嘅雞肉後,仲可以加湯變成火鍋。我哋仲另外點咗其他配料,其中包括青花椒牛舌。將口感細膩嘅牛舌放入火鍋煮,食起來味道更加好。喺小食方面,我哋點咗脆炸蝦餅。外層金黃酥脆,每一口都可以食到蝦仁,料好足。仲有萵筍,口感脆嫩,放入鍋入面煮一陣,味道更加好。總括來講,呢間餐廳真係唔錯,尤其係火焰麻辣雞煲,真係我同女朋友都非常推薦大家試下。如果你鍾意辣味嘅火鍋,千祈唔好錯過呀!
上個週末,我同女朋友去咗一間朋友推薦咗好耐嘅餐廳——位於觀塘嘅【米走雞】。呢間餐廳以佢哋嘅雞煲火鍋出名,既然朋友咁推介,我哋決定去試下。

2024-11-09
Type of Meal