2021-04-20 634 views
今次係第二次食,記得第一次食感覺良好,無論係餐廳環境定食物都好好。印象中第一次係食中辣都好辣,但今次一樣都係中辣,覺得下一次可以試大辣。今次帶朋友食,佢地都覺得好好食,話香港好少搵到呢啲重慶火鍋。入到店內就好似真係去左成都咁。食完第二日已經又想再食啦。4個人食,叫到成枱都係。味鴨血係必叫,切得厚薄適中,2分鐘就食得,好滑。麻辣牛肉好食,夠麻。炸饅頭好似係近排先有,每逢去親食飯見到炸饅頭仔就一定會叫。炸得好脆。仲有好多菜都好想試,不過已經又飽。麻辣湯底最岩就配薯粉,癲到叫左2份。仲有個手工筍片,佢地切得好薄,放入去幾秒已經食得。呢一間火鍋店暫時係我最愛,排名第一位。希望可以keep到水準。不過可能疫情關係當晚人手較少。
2021-04-18
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday