2024-01-17
有個朋友系外國讀書,趁假期佢約我食飯,就book左屋企附近呢間相馬,就系附近算系好出名既餐廳。蓮藕口感清爽,好容易熟,放落湯底好快就好淋好入味。海鮮入面最中意蝦肉,色澤鮮紅及明亮度高、質地結實有咬口。雞腿肉,肉質鮮嫩多汁,口感豐富,超級彈牙。清甜回甘,同D肉類都好夾😝。最後******任食嘅惹味羊腩煲真係一個暖笠笠嘅選擇👍🏻,特別適合香港嘅涼冷天氣。呢個羊腩煲盛載咗滿滿嘅羊腩塊,肉質鮮嫩又多汁,用料實在,食落去口感扎實,一啖羊肉就已經飽滿喺口腔裏面🤤。羊腩煲嘅湯底更加不得了,濃郁嘅湯汁加上香辣嘅味道,啖啖都暖心又惹味。呢啲羊腩正正係喺呢種香濃嘅湯底慢慢燜煮出嚟,所以啲肉就能夠完全吸收到湯汁嘅精華,整個口感富有層次,同時帶點微微嘅香辣,惹味程度正啱,完全唔會蓋過羊肉嘅原味👌🏻。羊腩同湯底嘅完美結合簡直係呢個冬天嘅最佳療癒。另外,煲底嘅蘿蔔同馬鈴薯都吸收晒湯汁嘅味道,變得軟熟可口,同羊肉一齊食,真係每一啖都過癮。😋總結,呢個任食惹味羊腩煲性價比超高,份量足夠,味道滿分,係一個聚餐或者寒冷天氣必試嘅美食。🥳😍無論係羊肉嘅質地,定係湯頭嘅味道,都係一流嘅選擇。每次食完之後,心情都會變得好好,感
最後******任食嘅惹味羊腩煲真係一個暖笠笠嘅選擇👍🏻,特別適合香港嘅涼冷天氣。呢個羊腩煲盛載咗滿滿嘅羊腩塊,肉質鮮嫩又多汁,用料實在,食落去口感扎實,一啖羊肉就已經飽滿喺口腔裏面🤤。羊腩煲嘅湯底更加不得了,濃郁嘅湯汁加上香辣嘅味道,啖啖都暖心又惹味。呢啲羊腩正正係喺呢種香濃嘅湯底慢慢燜煮出嚟,所以啲肉就能夠完全吸收到湯汁嘅精華,整個口感富有層次,同時帶點微微嘅香辣,惹味程度正啱,完全唔會蓋過羊肉嘅原味👌🏻。羊腩同湯底嘅完美結合簡直係呢個冬天嘅最佳療癒。另外,煲底嘅蘿蔔同馬鈴薯都吸收晒湯汁嘅味道,變得軟熟可口,同羊肉一齊食,真係每一啖都過癮。😋總結,呢個任食惹味羊腩煲性價比超高,份量足夠,味道滿分,係一個聚餐或者寒冷天氣必試嘅美食。🥳😍無論係羊肉嘅質地,定係湯頭嘅味道,都係一流嘅選擇。每次食完之後,心情都會變得好好,感覺暖笠笠嘅。所以,如果你都係羊肉愛好者,一定唔好錯過呢個惹味羊腩煲嘅美食體驗👍🏻😊!
🤗呢個暖羊羊海鮮火鍋放題包括左:
《先飲胡椒花膠湯》
《任食惹味羊腩煲》
《蒸海鮮》
《任食肉類海鮮火鍋》
✨✨有興趣既朋友可以試下 ~