2023-08-25 15 views
前兩日,幾位朋友到太子呢間日式餐廳食飯,一坐底職員好好服務問要唔要叫D野飲先,又介紹佢地有咩新鮮靚海鮮刺身,我地叫個冬瓜瑤柱雞鍋,但都唔係少,一滾起,大家都試下佢個湯先,夏天邊爐湯底唔適宜叫太濃郁,呢個湯一致認為漬甜足料。一人飲左一碗,即炸響鈴一定要叫,火薈既即炸響鈐唔油膩,十分鬆脆,真係無得頂。我地再叫左龍蝦刺身,火薈牛肉塔$388打邊爐係一定要食牛,但因為太多種類都唔知食邊樣好,直接叫番個牛肉塔種類比較多 唔使用腦想仲要有牛舌又要好新鮮。肥牛淥左幾下放入口即溶豬肉併盤好新鮮,生蠔,,豬肉食落爽口好食值得推介是四寶丸。好足料。一定要試,好大粒,真係有乒乓波咁大粒,味道鮮甜、富有墨魚味,口感更爽口彈蔗茅根 打邊爐熱辣辣 正值夏天梗係要飲竹蔗茅根,真係好飲即炸午餐肉 當小食有得打邊爐會又得打邊爐一定要叫𨯔雜菜籃呢個雜菜籃足足有差唔多十款蔬菜 塑晒啲最後食埋個台椰子雪糕 最尾配埋個椰子雪糕簡直係完美 椰子味
前兩日,幾位朋友到太子呢間日式餐廳食飯,
我地再叫左龍蝦刺身,火薈牛肉塔$388
蔗茅根 打邊爐熱辣辣 正值夏天梗係要飲竹蔗茅根,真係好飲
即炸午餐肉 當小食有得打邊爐會又得
最後食埋個台椰子雪糕 最尾配埋個椰子雪糕簡直係完美 椰子味
2023-08-23
$400 (Dinner)