2021-01-13 43 views
工作難得有幾日要過海,當然要揾下有咩好野食。眼見大大個牛logo 既牛匠石燒,價錢又唔算貴,係咁凍既天氣下,馬上又心動了,哈哈!餐廳裝修真係令人有種去左日本既感覺,卡位亦夠晒私人空間!嚴選封門柳定食($98),即牛橫隔膜肌肉,每隻牛只有一條,比較罕有嫁。燒起來好快熟,肉味較濃亦都好腍,油花適中,所以唔洗點用豬油膏揸塊熱石板都夠油份。吉列草飼牛肉眼定食($108),燒落慢熟D,但較厚較有嚼勁,肉味亦係特別濃,而且份量十足,配埋珍珠米既大大碗白飯,好味!我地各人都加左小食,餃子(+$15)既餡超飽滿,而且包既花紋好靚~ 鹿兒島一口牛($18),非常纖維幼細!定食既味增湯好飲之餘,豆腐仲切到開花既樣,好靚又夠滑。燒完牛再點配送既生薑芝麻汁或甜燒汁,非常滋味!飲品菠蘿乳酸(+$10)同藍莓乳酸(+$10)都香甜好飲,兩杯都有真正新鮮既生果嫁!大大杯同燒牛幾襯! 令我大大加分既有幾樣野: 1) 防疫衛生做得好,餐具包仲有埋酒精紙2) 先進 QR Code 點餐,每款食物都有晒圖,唔係好認識牛既部位但睇到相就知道點選擇!3) 服務素質高,上餐時會教我地用油脂肪搽石板3-4下,開爐,如太多油搶火既話
工作難得有幾日要過海,當然要揾下有咩好野食。

餐廳裝修真係令人有種去左日本既感覺,卡位亦夠晒私人空間!

吉列草飼牛肉眼定食

鹿兒島一口牛

藍莓乳酸

令我大大加分既有幾樣野:

1) 防疫衛生做得好,餐具包仲有埋酒精紙

3) 服務素質高,上餐時會教我地用油脂肪搽石板3-4下,開爐,如太多油搶火既話,配菜菇菇就可以幫手吸油!

個石燒爐真係夠晒熊熊烈火,迅速鎖住肉汁,不易烤焦,而且溫度能維持一段時間!

吉列草飼牛肉眼定食
鹿兒島一口牛