2017-08-07 425 views
第一次同同事食呢間,味道價錢都OK,但服務唔ok, 所以真係好嬲豬午餐多人黎食好正常,但我已經食緊,未食完。雖然無出口術趕我地走,但行為上就收我地的野。當時我食到中途,佢已經想收我身旁男同事的盤,但同事話佢知未食完,所以佢收左手。轉頭同事食完但我未食完,未叫埋單但佢已經放低咗張單同雪米糍俾我地,好啦,同你埋單先,再食埋佢。點知晌我拎錢時候,問都唔問一手拎走我的午餐衝向廚房,我完全o咀轉頭叫返佢過黎同佢講我未食完你做乜收左我D野,佢話sorry唔知,我問佢做乜問都唔問人就拎走,佢只識講唔好意思。我明白你門口出面好多人等緊位,你想我地快D食完可以做多轉。佢就只係識叫出面等一等,等一等,好快好快。但你其實要俾出面知道裡面的人未食完,你係排緊隊,都要人地食完先有位俾你架,宜家又唔係裡面大把位唔俾你入去座。最後想講,我粒雪米糍放左晌個盤度食都未食就俾佢收左,真係好嬲豬呀!

轉頭叫返佢過黎同佢講我未食完你做乜收左我D野,
我明白你門口出面好多人等緊位,你想我地快D食完可以做多轉。
佢就只係識叫出面等一等,等一等,好快好快。

Type of Meal
Lunch