2019-03-09
有人問點解會走入去咁遠食飯, 其實想就去做呀! 要原因既咩? 本來打算食午餐的, 但分析後都系改了食晚餐, 原因一. 滿$500 就有免費泊車4小時, 二. 晚市不用買樂園的門票. Book了1830, 我地5點鐘就入到去,諗住先去新開的酒店行下先. 想睇下佢個大型金魚缸, 可惜當日維修中,太可惜了.......唯有周圍行下等時間到啦. 樂園6點關. 餐廳會有個接待處系樂園門口. 負責帶客人入餐廳的訂位時有要求要坐近魚缸位置. 但佢話已經有人訂左. 到達現場, 被安排坐到的坐位其實都好滿意啦. 雖然不是貼住魚缸坐, 但其實觀景開揚, 有一面全是魚缸, 而另一邊就是餐廳內. 去完後, 反而覺得貼住魚缸位都唔系咁理想. 因為太近啦. 我地今次晚餐全為單點, 並沒有叫佢個SET DINNER, 因為覺得唔太岩口味, 而且有點貴呢. 脆皮素鵝 $108掌上明珠 $248焗蠔煲$258 叫左2個醉雞 $148 老虎大蝦 $268楊州炒飯 $218全晚都冇一半滿用餐後離開樂園前可以享受下難得寧靜的一刻
脆皮素鵝 $108
楊州炒飯 $218
全晚都冇一半滿
用餐後離開樂園前可以享受下難得寧靜的一刻
Other Info. :
樂園的停車場可以預先訂位. 訂位$50 沒得退還, 沒得用來抵消消費. 覺得很不合理
樂園會員有85折