2023-07-30 1758 views
每逢假日,#小秘書 都會約埋屋企人聚一聚🫶🏻 去 #茶樓 #飲茶 ☕️通常都係爸爸媽媽嘅首選🤤 知道 #GloomieCat 呢排喺 Vwalkhk 搞咗個pop up store,順路過嚟 半島漁港 / 阿翁火鍋館 食個lunch,順便四圍行吓。一如以往, #半島漁港 / #阿翁火鍋館 門口都係排滿等位嘅食客,就連預早訂位嘅我哋都等咗廿分鐘先攞到位… 不過門口負責派飛嗰位姐姐似乎相識滿天下,佢班「熟客仔」行到埋嚟拍吓膊頭就有可以優先安排😤 對守規矩嘅食客真係有啲過份!#點心質素 都大不如前,蒸嘅 #點心 都叫做熱辣辣,嘗算可以。但係啲 #煎炸類食物 似乎一早已經做起,我哋叫嘅 #薄撐、#煎釀孖寶、#蘿蔔糕… 上枱嘅時候都已經凍晒,口感非常油膩😵‍💫 仲有佢哋個 #豉椒排骨炒河 完全冇鑊氣可言,茶餐廳嘅質素都仲好過佢😅不過人手不足都係一個大問題,茶壺經常無水😅 就算搵到人幫手,都被聲大夾惡嘅侍應姐姐兇返轉頭,仲理直氣壯咁大大聲咁話自己唔係負責我哋張枱,唔好個個走嚟叫佢做嘢😅 整體服務同食物質素都麻麻地,唔明點解都仲咁好生意嘅呢🤔📍 半島漁港/阿翁火鍋館 (南昌薈) 1樓F102號舖

📍 半島漁港/阿翁火鍋館 (南昌薈) 1樓F102號舖
2023-07-30
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$79 (Lunch)