提前跟老豆慶祝父親節,我們一家以前住紅磡,七、八十年代紅磡區好多上海館子,可能因為咁培養到明明唔係上海人,但都好鬼鍾意食上海菜囉呢間店,幫襯好多年,但只限於喜慶日子才去,因為價錢有點貴,這夜我們5個人,埋單千六,沒有鮑蔘翅肚,但味道絕對高分,尤其是個填鴨,皮脆肉嫩,十分juicy,加埋個薄到透明嘅粉皮,我真係連續我食咗三件還有個酒釀丸子,不得了,非常好味,如果糖水鋪有得食就好lu其他呢?個餐寫芙蓉蒸膏蟹,以為是一隻蟹,原來是蛋白蒸蟹膏,有誤導成分,而且味道好一般,因為10分滿分的話,我覺得有6分腥至於碟刴椒蒸魚旗腩,好多魚油,條魚過肥,食一嚿已好滯清炒蝦仁都好一般,唔會再叫,最嚴重係砂窩雲呑雞,雲呑爛溶溶,但其實好可能係我哋盛湯時整爛,但真係唔出色囉!除此之外,頭盤個拍青瓜好味,本身唔鍾意嗰朕草青味都覺好味,頭盤醉乳鴿太暖,唔係嗰回事,雖然好像彈多於讚,但我覺得呢度真心好味,不過我們這夜貪平叫套餐,食了一些本來不是我們口味的菜而已,值得一提的是服務態度,絕對的好,重點是雖然全店爆座,但還是可以隨時找到肯仆埋嚟應機的伙計,難得
還有個酒釀丸子,不得了,非常好味,如果糖水鋪有得食就好lu
至於碟刴椒蒸魚旗腩,好多魚油,條魚過肥,食一嚿已好滯