2015-04-24
一早約左班朋友去食自助山的, 點知有朋友食完話唔值, 就搵過第2間去試, 如果我就揀左景景廳, 之前都食過幾次, 我自己都幾鍾意, 海鮮唔吝嗇, 放晒出黎任你拎, 而且不停REFILL 我地有成10個人, 一早BOOK 枱, 不過要落訂, 餐廳好好, 我地本身係3月BOOK的, 但佢話4月有復活節既PROMOTION, 叫我地4月先訂, 會有75 折我地都突登留左張大圓枱方便傾計, 如果一家大細/ 一大班朋友真係可以預早BOOK圓枱, 食得開心D我地6:30PM就到人, 人唔算太多, 但個個都衝晒去拎海鮮, 所以我就拎左D熟食先, 樣樣都OK, 係個羊熟得濟太硬, 其他都唔錯之後我都去拎刺身, 樣樣都想食, 點膽粗粗問個司傅可唔可以要多樣, 佢竟然同我講其實我拎晒都得!! 之後見人少少就衝左去拎生蠔(無留意叫咩蠔), 今次既生蠔比較偏身, 蠔身比較窄, 但隻隻都好厚肉, 食落比較CREAMY, 海水味唔太重, 我自己就比較鍾意食瘦DD同海水味重D既生蠔, 不過呢隻都算OK, 我都食左10幾隻後黎掛住傾計都冇咩點食, 之後食左個沙律, 落左個沙律醋, 唔肯定個醋叫咩, 好似叫凱撒沙律醋超
我地6:30PM就到人, 人唔算太多, 但個個都衝晒去拎海鮮, 所以我就拎左D熟食先, 樣樣都OK, 係個羊熟得濟太硬, 其他都唔錯 之後我都去拎 刺身, 樣樣都想食, 點膽粗粗問個司傅可唔可以要多樣, 佢竟然同我講其實我拎晒都得!!
超級好味, 又開胃, 我足足食左3碟!!
如果大家去既時間都可以留意下呢位伯伯, 佢SERVE我地, 真係食得好開心
P.S. 伯伯既廣東話唔係好正的