2009-08-17 8 views
未夠鐘接機,去味千食個tea先。叫左個豬軟骨拉麵同一杯可樂。上菜幾快,5分鐘就上到。湯底夠晒熱,但係偏鹹,而且無乜豬骨味。不過豬軟骨同拉麵都正正常常,但係普通質素,唔叫好食。事實上收得~$60呢個價,味千可以做好d,普通日本料理店的拉麵都唔會只得芽菜同紫菜做配料咁孤寒,連粟米、日本魚蛋呢d裝飾都懶得加……但我完全接受唔到個度既服務態度,好同意之前有網友話佢影衰香港形象!無錯個經理係安排入座方面安排得好快,而且跟上菜跟得好足,令你好快有得食,但係佢一味想催你走咁。一開始仲未決定好食乜時,佢已經會自動行過黎主動催你。如果你有d咩事要叫佢,佢會好快應你,但個表情係同詛咒你無分別。佢地又會大大聲用廣東話係咁講「邊枱仲未走啊」之類黎施壓逼你快d走(但當時唔係full),埋單時仲夠膽死係你面前講「d人真係要逼先得」。做生意姐,唔駛咁趕客既,其實機場都有好多人聽得明廣東話架囉~

2009-08-17
$65 (Tea)