2023-08-22
第一次食日本菜餐廳侍應差過茶記1.餐廳做推廣,有鐵板餐同壽司餐枱訂要落訂但訂左枱反而吾俾揀食壽司?侍應好串怪我哋book枱冇指明食咩餐嘈左一陣先俾我地食見廣告話有海景位,侍應話要VIP先有,要包場,又乜又7,總之有位都吾俾我地坐,不過都算,當我訂枱無問清楚2.廣告寫住銅鑼灣店有季節限定抹茶pancake ,去到話得朱古力味,$220賣相極差,完全對吾住個價3.朋友唔小心倒瀉水,冇幫手抹枱,毛巾都吾肯俾,朋友自行用紙巾清潔,朋友枱面一堆紙巾,清潔完冇幫手收拾,堆紙巾一直喺枱面4.一直無加茶,由開始食坐到完場,到食甜品先開始加左一次5.上菜速度極快,同時出2款,師傅出一款,侍應出一款,影相都影唔切6.食完傾咗一陣計佢哋就話要清場.又坐低到走人個半鐘7.得一個加分位,有位十分有禮貌經理過嚟打圓場,氣消左一半食物方面,除左$220 pancake 之外,其他不過不失,$398 /set 可以接受,如果服務好啲都值得一試
1.餐廳做推廣,有鐵板餐同壽司餐
枱訂要落訂
但訂左枱反而吾俾揀食壽司?
侍應好串怪我哋book枱冇指明食咩餐
嘈左一陣先俾我地食
賣相極差,完全對吾住個價
4.一直無加茶,由開始食坐到完場,到食甜品先開始加左一次
6.食完傾咗一陣計佢哋就話要清場.又坐低到走人個半鐘