2019-05-08
今日到尖沙咀食飯,平時食泰國野都會去九龍城食,較多選擇,但見依間鋪頭冇乜人排隊,所以入咗去試一試。裝修冇話好大特色,但環境舒適,只係冷氣有啲凍,如果入去食嘢,真係要着多件褸!呢度嘅服務員都係泰國人,我朋友叫咗個椰青飲,一開始有浸怪味,椰青啲肉係紫色嘅,應該係個椰青老得滯,之後同服務員講,佢笑容滿面,咁即刻換返個新嘅俾我哋,服務態度良好!喺尖沙咀來講,睇完個餐牌唔算太貴,同九龍城嘅差唔多,餐廳門外仲寫住有二人套餐,相當抵食!我哋首先叫咗個泰式生蝦做頭盤,然後叫咗泰式炒通菜、泰式生菜包、蛋包炒金邊粉和小食拼盤。通菜和生菜包一般,食得落肚。反而蛋包炒金邊粉尚有特色,賣相特別,食落去味道唔錯。而小食拼盤可以自己揀兩款小食,唔使食到自己一啲唔鍾意食嘅嘢最後我同朋友仲叫咗芒果糯米飯食,芒果好甜,推介推介但係總括黎講,食物唔算差,只係鋪頭裏面冷氣太凍,如果唔快啲食,啲食物會凍哂,所以如果係一邊食一邊傾計,可以考慮吓其他餐廳
泰式生蝦
泰式炒通菜
豬肉碎生菜包
通菜和生菜包一般,食得落肚。
大蝦蛋包炒金邊粉
反而蛋包炒金邊粉尚有特色,賣相特別,食落去味道唔錯。
小食拼盤
而小食拼盤可以自己揀兩款小食,唔使食到自己一啲唔鍾意食嘅嘢
芒果糯米飯