2022-08-08
2022.07.27 lunch半日假,又走咗出街食😝 本身都唔係好想,但又唔想係公司食埋先走,所以行下搵下,去啲少人啲嘅地方。 呢日好天到不得了,雲都唔多舊,路過呢間,又大間,又唔多人,再睇吓餐牌都揀到食物,加上門口個妹妹又好勤力介紹⋯⋯仲話送雪糕俾我哋,我哋就入咗去喇😝 地方寬闊,舒服,好整潔 😃 客人唔多,感覺都安全啲😅 讚咗先,整體服務員嘅態度都好好呀,好有禮貌👍🏼不過,呢一吓送雪糕有點尷尬,我哋諗緊有冇聽錯,應該話無,但當我哋叫餐飲時,順便問埋服務員,但好似唔知又俾係餐牌我哋揀,不過我哋都照講,亦都話冇都唔緊要😅😅 終於都有送,攪到我哋都有啲唔好意思,仲要送啲咁靚添!我哋以為是但俾一球個種,所以埋單都俾多少少tips 😝我揀咗慢煮和牛蓋飯,女友揀黑松露野菌天使麵。兩個一齊到,賣相好ok 😃 同埋咁樣上餐都唔錯,個湯正常。 女友個意粉呢,聞落好香,但唔夠好味,好豉油 feel 嘅味,如果可以整得和風味啲,應該會更好味。到我喇,我個賣相仲靚啲,好華麗😌 味道唔錯,但女友話個牛嘅味好似拉麵個啲叉燒😛 確實又係冇咩牛味,但整體係ok的。餐飲要熱咖啡,女友仲要話要試吓,日式咖啡應該會唔