2008-03-06 30 views
之前冇訂位,要十一個位去到唔洗等,上到去環境一般,唔算多油煙但比較迫。有位朋友晏啲到...坐低之後即寫紙order,仲寫埋枱號同人數,呀姐佢收到張紙之後仲問我地"係十一個人呀",答左呀姐佢"係呀,有一個朋友未到",呀姐問完就行開左。食物黎到後發覺份量少之外,order左既都黎唔齊,味道係可接受,只係唔係好新鮮。之後有2位朋友要走先,但遲黎既朋友就接住到。當我地食到接近飽既時候,有個身形細粒既呀叔走埋黎,問我地'幾多個人?',咪話佢知:'十一個人'。'但係佢地係計左十二個人'呀叔講完之後走開左。轉頭呀叔又走埋黎,大大聲話"哩次算數"我地好憤氣!而家係我地錯咩?!呀叔話樓下報俾佢十二個人,仲話碗碟都放低左十二套。我地一直以黎都係同佢地講十一個,放低幾多套碗碟就係計幾多人哩個道理好難理解囉,根本問題係佢地到。個待應點都唔肯認錯,同我地爭吵不休,最後佢都唔覺得自己說話係有問題。用'惡劣'黎形容哩位呀叔服務態度應該冇錯!

用'惡劣'黎形容哩位呀叔服務態度應該冇錯!