2021-09-16 343 views
去食個早餐,見到侍應幫一個婆婆寫餐,個婆婆叫咗個主食撿配菜果時望多咗兩眼,個侍應就走左去收錢,仲係度講:“睇埋哋餐先叫啦。” 好了,收我錢個陣,我問有冇八達通,話冇,我就問幾時可以有(因油麻地分店都有光顧過,果邊有所以多口問問),佢未答我,我問咗三次,跟住好唔耐煩咁串返我:“唔知幾時有窩,先生!”我就諗快點找埋錢走算數就叫佢快少少找錢,佢又串我話:“係你要問野嘛!”我話你快少少答我啦,佢就話:“你快點問咯!”我諗我問你三次都唔答我仲叫我快點問。 茶餐廳串嘴侍應周圍都有,專做熟客,橫定投訴都冇用鐵飯碗來嘅,但係令到我寫埋負評呢個都係第一個,係唔係見我唔係熟客欺生? 名就唔爆了,帶個工牌都唔係寫名,係寫生果名,隨時換得,點知你今日芒果聽日係唔係橙。 諗住去試下早餐嘅朋友記得睇清楚餐牌搭配先叫喇,費事俾哋侍應串!
諗住去試下早餐嘅朋友記得睇清楚餐牌搭配先叫喇,費事俾哋侍應