2016-03-12
中午十二點半的中環,lunch time時人來人往是平常事,餐廳裡必定多人,我同個friend見到前面有空位就即刻坐底,睇餐牌。當我舉手叫待應點野食,<<<果個粗有大陸口音既女人>>好大聲好惡咁罵:::點野就大聲嗌,你舉手都冇用,你叫完呢個叫第個做咩!。但係事實上,我舉手示意叫呢個女人但佢扮睇唔到,咁我咪舉手叫第個待應囉。跟著我問跟餐有冇野飲,個女人勁大聲好串好惡,驚死全世界聽唔到咁話:::加錢咪有野飲囉,另轉頭走左我同朋友好唔開心,食個lunch都要受氣,冇胃口,唔想再留此地,但下左單無辦法。跟著就改轉外賣,點知個女人又好冇禮貌好串咁話:::轉外賣都唔好快架。我就話:都要轉架,跟著佢就行走左,而且冇幫我改轉外賣。我就為有搵個收銀轉。總結,,去左呢個露天餐廳,味道中下,服務員態度太差,完全影響我整天的心情而且令我冇胃口!!!