2023-05-10 2487 views
個人認為味道幾好味,但咁嘅服務態度絕對唔需要再試!!!!話說男朋友未到,叫我先到先入座。到餐廳時,男侍應舉起一隻手指問是否一人,而我一手拎住一袋重野,而我用拎住電話嘅手舉起2隻手指,佢就示意我坐近門口4人位,不過要單邊坐,完全理解,大部分店舖都係咁。男朋友到店前,我對面已經坐了另一位男士,亦有2位男士等位。當男朋友到達時,正在落單嘅女侍應叫佢排隊等,男朋友話已經有位,女侍應就話「齊人先入座」,我勁愕然望住男侍應,當然男侍應同樣咁望住我,我就知道大家都誤會左,然後女侍應就再重覆兩次同一句說話,「齊人先入坐」,再加一句「下一位先生呀!」我真心呆左!!!其實你唔理解事源唔緊要,你可以講句「小姐,你介唔介意重新等過,比兩位先生入座先」。如果佢咁講我覺得冇問題,絕對唔係咁嘅態度!好似認定咗我係存心欺騙!!!
個人認為味道幾好味,但咁嘅服務態度絕對唔需要再試!!!!
2023-05-10
Type of Meal