2024-07-22 215 views
買下午茶黃金炒飯外賣,翻到屋企先發現俾錯左上海炒年糕。因為唔啱食打過去同佢講,個職員一黎就答我無辦法。由於張單係拿外賣個陣職員收左,個職員問我有無keep單,我都答無。佢就同我講咁無得追究架啦。答佢係你地同事收左 佢就話佢頭先唔係度 所以唔清楚唔知道。仲係度問係咪我自己拿錯,由於平日3點,餐廳無咩客人,而且外賣得我一個(當時環境望到係),再加上外賣係由餐廳職員遞過黎,所以無check清楚,打算無人都應該唔會出錯,點知一間餐廳可以係無咩人嘅情況下出錯餐。本身都覺得問題唔大,但係打過去回應嘅職員不斷推卸責任,由頭到尾一句唔好意思都無。態度十分惡劣。明明係佢出錯餐 仲講到好似係消費者問題,呢間真係無下次!香港飲食業真係多得佢地唔少

TakeAway