2024-09-03 81 views
今日午市堂食點左個棉花雞,距離落時間已經有30分鐘,於是同樓面反映想跟下張單,因為同時點既全部食物都食曬,然後另一個企門口既黑衫員工(應該係聽到對講機追單)就行埋黎問咩事,咁我就覆述一次話想追單因為個點心已經30分鐘,佢就一句彈埋黎話: 係啊,棉花雞係即叫即蒸30分鐘係正常。我當堂火都嚟,我唔係責怪嘅態度去追問,但居然係咁樣答我。首先,一個棉花雞既點心要蒸30分鐘根本無可能。第二,如果你作為公關你係過嚟處理問題,你連本連基本知識都無,就唔好衝出黎柒,仲要反指食客應耐心等待,我都明白做餐飲漏單係好正常,所以想知道如果係未整就取消,正斗食物質素絕對保持水準,但係午市只係開枱時有一杯茶,其後都冇人斟過茶,作為一個算中高端既連鎖品牌,對於服務呢方面真係有待改善