2007-01-03 11 views
朋友飯局, 都是老地方, 香港老飯店!朋友訂了枱, 到了門口, 等位的Counter沒有侍應/知客, 咁我同朋友就直接入去見到部長問一問朋友訂枱的位置, 怎料他都頗為不耐煩咁答我唔知......叫我問番知客!我和朋友都頗為錯愕, 心想不論你知與否, 都不用這個態度吧!!我和朋友又走到門口, 問知客, 良久, 才找到朋友的位置!不知是否生意興隆的關係, 加了枱或什麼的, 不論枱與枱或坐位之間都很迫, 侍應是很難很難才能上菜!而且可能枱多的關係, 真的很嘈雜, 大家說話時細聲點都聽不到呢!說回食物, 前菜四小碟, 醉雞很夠味, 雞肉亦很嫩, 另外泡夫亦做得不錯!主菜, 醬爆蝦球不錯, 蝦夠爽口, 新鮮, 整體微辣!上湯雲吞, 湯低清而鮮, 雲吞每人三小粒, 但雲吞真的很鮮味!蜜汁火方, 不蜜(不甜)......可能個人口味, 喜歡甜一點的, 但金腿尚算鬆化無渣!熏鴨偏鹹, 鴨肉亦不很嫩。酒糟蒸時魚, 時魚雖鮮, 但真的很多骨蟹粉小籠包不錯, 皮厚度適中, 肉亦夠鮮, 亦能吃出蟹粉味!!甜品方面, 荔蓉紅豆餅, 非常香口, 荔蓉很香, 紅豆亦不會太甜, 非常不錯!侍應服務質素卻令人失望, 木
朋友飯局, 都是老地方, 香港老飯店!

侍應服務質素卻令人失望, 木口木面, 而且有點粗聲粗氣, 明白那天人客很多, 但亦不可太馬虎, 好像「趕下場」一般, 偶有粗聲粗氣的情況出現!!!

坦白說, 食物質素確有水準, 食肆裝潢亦光鮮, 唯侍應服務質素卻令人失望, 非此價食肆應有的水準!給予中立平分是因食物質素而已!!!