2022-06-26
訂咗呢度幫隻佬慶祝生日,事前打過 2 次電話比餐廳,第一次訂位,第二次問餐牌有無甜品,想寫生日牌,佢話佢會留比我,2次感覺佢哋好想快啲收線。 。 。去到餐廳坐底,叫咗 2 個 tasting menu,頭盤個 ham ok, 麵包好食,大蝦點個紅菜頭汁好特別,三文魚都 ok。炸蟹肉球正。鵝肝好好味,墊底個蘋果好有驚喜,仲平衡返鵝肝個油膩感。當晚無龍蝦湯,換上磨菇湯,味道還好。北海道帶子意大利飯,個帶子一上檯就聞到香,意大利飯一向不是我杯茶,就是不喜歡佢好似煮唔熟嘅口感,呢度都一樣,咁我估佢都算正宗 🤣🤣🤣主菜因我唔食牛,我揀咗羊架,但上檯仍是兩份牛,但餐廳只得 2 檯客,咁都攪錯 😅😅 雖然都係整返比我,但上到檯隻佬都差唔多食完佢個牛。最後上咖啡,我仲諗佢哋係咪會自動上埋甜品,無理由當住隻佬面問佢哋架嘛,唔係駛乜特登打電話去預備呢?結果真係失望,到我哋埋單都係無上到 😑😑由於下午落過雨,當晚好多飛蟻,餐廳得 2 位侍應,唔駛上餐佢哋就忙於滅蟻,為咗阻止啲蟻飛入餐廳,每次開門前就熄晒啲燈,成晚就不停熄燈開燈 🤣🤣🤣客人嘟安心出行一定要喺外面嘟完先入,我哋問佢點解唔整張紙等啲客坐好先慢慢嘟
客人嘟安心出行一定要喺外面嘟完先入,我哋問佢點解唔整張紙等啲客坐好先慢慢嘟,個侍應話要問吓 😑😑
總括嚟講食物水準中上,但服務就係差感啲,有待改善!
羊架
咖啡