2019-03-21
之前已經好想食大阪燒,今晚終於同朋友仔book到千房,有機會試到啦!千房位置好方便,就係旺角站B出口既商場入面咁我地一坐底,已經聞到勁香噴噴,隔離枱已經開始整緊大阪燒,哈哈,我地馬上睇睇餐牌有咩食,我地先揀左三個小食第一個係香脆鐵板餃子,一種偏扁身既同香脆餃子,店員會直接放上鐵板到,一邊熱住,就咁無咁快凍啦!第二個係芝味豚平燒,有少少似玉子燒,但中間有豚肉,加上日式沙律醬,成個味道好夾!食食下,我同朋友突然覺得濕濕地,原來個爐漏油,滴左落我地隻腳到,店員馬上拎紙巾比我地抹一抹,之後又再拎濕毛巾比我地抹乾淨,之後又幫我地換枱,店員行動好迅速,服務好好,抵讚!第三個係海鮮拼盤,有帶子,蝦,三文魚,好香蒜蓉味~食完三個小食,終於到大阪燒啦~千房有好多款既大阪燒選擇,只有兩款可以自己整,由於我地想快啲有得食,我地就揀左「千房燒」,呢個係唔洗自己燒既,哈哈「千房燒」好厚身同好足料,有豚肉,牛肉,蝦同貝柱,配上濃濃的燒汁,好味道!最後我地仲叫一碟豚肉泡菜炒面,面條少少幼身,味道微辣,食埋炒面就岩岩好啦:)
千房位置好方便,就係旺角站B出口既商場入面
第三個係海鮮拼盤,有帶子,蝦,三文魚,好香蒜蓉味~
食完三個小食,終於到大阪燒啦~